Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Palmolieleveranciers van snackgigant die uw favoriete koekjes maakt, vernietigden op 2 jaar tijd 25.000 hectare leefgebied van orang-oetans

Palmolieleveranciers van koekjesgigant Mondelez vernietigen nog altijd grote stukken regenwoud waar orang-oetans wonen. Dat klaagt milieuorganisatie Greenpeace vandaag aan. Mondelez erkent dat er nog inspanningen nodig zijn en kondigt aan dat het twaalf leveranciers uitsluit.

13 reacties

  • Peter Hegge

    5 jaar geleden
    soon doen we het hele verhaal achter de palm industrie uit de doeken , ge gaat nog verschieten
  • Hans Schoen

    5 jaar geleden
    Is een tipje vd sluier dit. Dierlijke produkten produceren heeft een nog veel grotere verwoesting en impact op onze planeet. Oerbossen worden massaal gekapt daarvoor. Wordt nooit eens vermeld. Het kweken van bvb soya moet vooral dienen als veevoeders wereldwijd.
  • Nico Herbots

    5 jaar geleden
    multinationals zijn niet bekommerd om het milieu, enkel om harde cash. Idem voor de aandeelhouders. Consumenten kunnen het verschil maken, maar we zijn met zijn allen te gemakzuchtig. Nu zielig filmpje van een aap, maar dadelijk een mopje op Facebook en we zijn het weer vergeten.
  • Hugo Bavré

    5 jaar geleden
    Zoals dit drama van het regenwoud zijn er nog veel zaken die de verkeerde kant op gaan. Iedereen weet dat en toch staan wij machteloos. Wanneer de maatschappelijke en economische ontwikkelingen steeds verder een onnatuurlijke weg blijven volgen onder de noemer "vooruitgang" dan is het einde van onze beschaving(?) dicht bij.
  • Marc Puystiens

    5 jaar geleden
    de klant kan iets doen, maar de meeste mensen weten zelfs niet dat ze zoveel palmolie (die trouwens de vuile motorolie onder de plantenoliên zijn) eten. Is aan de overheid vooral om daar dingen mee te doen. Er moeten keuzes gemaakt worden en de klant zal het betalen.