Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Tegen 2030 is dit het meest bezochte land ter wereld

Frankrijk, het land van het Louvre en 'joie de vivre’ was lang een van de meest populaire trekpleisters voor toeristen. In 2018 zouden zo'n 87 miljoen mensen ons buurland bezocht hebben. Maar een nieuw rapport toont aan dat een ander land, in een ander continent, de eerste plaats zal innemen. Euromonitor International meent dat China vanaf 2030 het populairst wordt. 

7 reacties

  • Jose Van Hauwaert

    5 jaar geleden
    Ik leef in Z-O Azië en hier veel onderweg. Wat men hier realiseert in een tijdspanne van amper 5 jaar, grenst aan het ongeloofelijke als men het zelf niet meemaakt, wetend dat men dit in de EU zelfs in geen 20 jaar kan verwezenlijken. Werkloosheidcijfers van amper 1%, open markteconomie, lonen die nog te laag liggen maar procentueel heel snel vooruitgaan. Ja, het boomt hier vooral in de ASEAN Landen en de brandstof kost hier amper de helft van in de EU
  • jean-claude desmet

    5 jaar geleden
    Azie is europa al lang voorbij gestoken. Alleen weten veel europeanen dat niet. Ga eens kijken, je zal versteld staan.
  • Jamie Tasner

    5 jaar geleden
    Je kan Frankrijk alleen niet met china of india vergelijken,dan moet je heel europa nemen,! En in verhouding van bevolkings aantal,en grote van het land,zal Frankrijk met parijs,meest bezochte stad,nog lang nr1 blijven!!.
  • CV DL

    5 jaar geleden
    Is zo, Europa geraakt in verval, de toeristen zijn er ook superonveilig en met al die sociale media is dat geweten. We hebben al veel troeven uit handen gegeven.
  • julien knockaert

    5 jaar geleden
    Ik ben daar meer dan 25 jaar geleden geweest toen was het echt nog heel streng samenscholing was toen ook nog verboden