Gasfles ontploft in traiteurbedrijf: eigenaar zwaar verbrand, oorzaak wordt onderzocht

In een traiteurbedrijf in Ardooie is de eigenaar van de zaak dinsdag ernstig gewond geraakt bij de explosie van een gasfles. Het slachtoffer werd met zware brandwonden overgebracht naar het brandwondencentrum in Gent. Zijn toestand zou niet levensbedreigend zijn. Dat is vernomen van de brandweer.

kmlo, bfe

De explosie vond dinsdagmiddag plaats in traiteurbedrijf De Plaetse Molen in de Molenstraat. “In de garage van het bedrijf stond een vrachtwagen met een mobiele kooktoestel dat gebruikt wordt voor cateringopdrachten”, aldus brandweercommandant Johan Vandeputte. “Een van de gasflessen van een toestel was vermoedelijk slecht aangesloten waardoor een gaslek is ontstaan. Dat gasmengsel is vanmiddag ontploft terwijl het slachtoffer zich in de garage bevond.”

De brandweer diende de eerste zorgen toe en bluste het vuur. Ook een mug-helikopter kwam ter plaatse. Volgens de brandweercommandant ligt een kleine vonk aan de basis van de ontploffing, maar de precieze oorzaak moet nog verder worden onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen