Grote verkeershinder op Antwerpse Ring richting Nederland door ongeval met vier vrachtwagens

Op de Antwerpse Ring richting Nederland zijn vier vrachtwagens en twee auto’s gebotst ter hoogte van Antwerpen-Oost. De weg was er een tijdlang volledig versperd, rond 16u werd de weg volledig vrijgemaakt. Het ongeval zorgde wel nog enkele uren voor grote hinder rond Antwerpen.

jtp, sare

De bestuurder van een veegwagen merkte een file te laat op en moest een ruk aan zijn stuur geven om een zware klap te vermijden. Hij week uit naar links en veroorzaakte zo een aanrijding met nog eens twee vrachtwagens. Ook twee personenauto’s raakten betrokken. Er vielen twee lichtgewonden: de bestuurder van een vrachtwagen en een inzittende van een van de personenauto’s.

Het ongeval gebeurde gedeeltelijk onder een brug, waardoor de takelwerkzaamheden zo’n drie uur in beslag namen. “Intussen is de weg weer helemaal vrij, maar de avondspits is sowieso om zeep. De opgebouwde files van deze namiddag geraken we niet zo gemakkelijk meer kwijt. Hoge wachttijden op de ring en op de toekomende snelwegen in Antwerpen”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

© BFM

“Door elkaar geschud”

Eddy (49) uit Erpe-Mere zat aan het stuur van de tankwagen van de firma Maes uit Bornem toen het ongeval gebeurde. “We reden allemaal ongeveer even snel, rond de 60 per uur”, vertelt hij. “Ik zag het niet aankomen maar plots werd de vrachtwagen met de container erop in mijn flank geduwd, ik werd op mijn beurt ook een rijstrook naar links geduwd.”

Eddy kwam met zijn tankwagen tegen de middenberm terecht maar geraakte zonder kleerscheuren uit zijn cabine. “Ik ben wel wat door elkaar geschud”, zegt hij. Zijn vrachtwagen raakte flink beschadigd, ook het raam aan de passagierszijde ging aan diggelen. “Maar gelukkig is de tankwagen niet lek geraakt, want ook al was die leeg, dat blijft toch gevaarlijk.” Zijn vrachtwagen werd, net als de twee anderen, getakeld.

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verkeersnieuws Antwerpen