Enorme hinder op en rond Antwerpse ring richting Nederland door zwaar ongeval: “Avondspits is om zeep”

De Antwerpse ring is dinsdagmiddag in de richting van Nederland een tijdlang volledig versperd geweest ter hoogte van Antwerpen-Oost. Daar vond een grote botsing plaats tussen vier vrachtwagens en twee personenauto’s. Ondertussen is de weg volledig vrijgemaakt, maar staat het verkeer nog zo goed als stil, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum. Ook op de toekomende wegen is het extreem druk door het accident.

Op de Antwerpse ring (R1) richting Nederland zijn dinsdagmiddag omstreeks 13.20 uur vier vrachtwagens op elkaar ingereden ter hoogte van Antwerpen-Oost. Ook twee personenauto’s waren betrokken bij het ongeval. De vrachtwagens zijn zwaar beschadigd en versperden aanvankelijk de volledige hoofdrijbaan. Inmiddels is de weg volledig vrijgemaakt, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Dat betekent echter niet dat de problemen voor het verkeer van de baan zijn, waarschuwt woordvoerder Peter Bruyninckx. “De files zijn nog verre van opgelost. Het verkeer staat zo goed als stil. Als zoiets gebeurt op het drukste verkeerspunt van ons land dan zal dat nog lang gevoeld worden. De avondspits is sowieso om zeep.”

© bfm

Het ongeval zorgt voor een lange file over de hele lengte van de R1 tot Antwerpen-Oost. Maar ook op de toekomende wegen is de hinder enorm. “Dat lost zich niet meteen op”, aldus Bruyninckx nog. “Op de E19 staat het nog altijd stil.” Ook op de E17, E34 en A12 is de impact groot.

© BFM

Zelfs de politie van Mechelen waarschuwt voor de gevolgen van het ongeval. “Het onderliggende wegennet in onder andere Mechelen en Willebroek heeft ook te lijden onder de verkeersdrukte”, klinkt het.

© BFM

© BFM

De Liekenshoektunnel is tot 16.55 uur tolvrij gemaakt richting Nederland. Het verkeer over langere afstand van Antwerpen en Gent naar Hasselt raden we aan om via Brussel om te rijden.

© bfm

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen