De Britse premier Theresa May wacht ongetwijfeld een politiek gevecht om voldoende steun te krijgen in het parlement.
Volledig scherm
De Britse premier Theresa May wacht ongetwijfeld een politiek gevecht om voldoende steun te krijgen in het parlement. © EPA

Britse regering steunt brexitakkoord, maar krijgt May het ook door het parlement?

De Britse premier Theresa May heeft de voorlopige goedkeuring gekregen voor het ontwerpakkoord voor de brexit dat de Britse en Europese onderhandelaars dinsdag bereikten. Nu moet de tekst echter nog door het Britse parlement goedgekeurd worden. Het is echter nog lang niet zeker dat May ook daar steun zal krijgen.

115 reacties

  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Ik begrijp het niet goed de DUP N-ierland en delen van de Britse partijen gaan niet akkoord met deze deal en toch is het volgens de meeste dat het VK de EU heeft vast gezet. Deze deal is goed voor de EU burgers want de Britten moeten zich houden aan de douane en handelsvoorwaarden van de EU. De EU waakt ervoor dat de Britten aan geen oneerlijke concurrentie kunnen doen. En als er bedrijven zich in ierland vestigen dan vloeide er nog meer geld naar de EU. Dus de EU wint.
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Ik denk dat Europa veel te veel toegevingen doet aan de Britten door te veel rekening te houden met de onrechtmatige bezetting van (Noord) Ierland en de complicaties die daaruit vloeien door de Brexit. Dat de Britten dan toch gewoon gaan voor een harde Brexit en de gevolgen hier van dragen. Altijd maar gezeik met Britten die overal waar ze geweest zijn een puinhoop achterlaten..waar de internationale gemeenschap nog steeds voor opdraait..
  • Miguel Verstraete

    5 jaar geleden
    Kinderlijk gedoe. Men wil andere landen afschrikken om ook een exit te plannen door van de UK een voorbeeld te maken : "Wie wil ontsnappen, pesten we kapot". Voor mij hoeft zo'n kleutertjes-Europa niet.
  • Linda Wellekens

    5 jaar geleden
    De olifant zal hier wel weer een muis baren, zeker ? Alles hetzelfde maar een klein beetje anders.
  • Denis Stock

    5 jaar geleden
    Scheiden doet lijden, en Europa doet er alles aan om het de Britten zo moeilijk mogelijk te maken, wat telt is de poen, en daarvoor is het voor Europa te doen.