In de wagen van de dader werden gestolen spullen aangetroffen.
Volledig scherm
In de wagen van de dader werden gestolen spullen aangetroffen. © Getty Images

Man in de cel voor poging tot doodslag op agente tijdens achtervolging in Oostende

BinnenlandDe Brugse onderzoeksrechter heeft een 48-jarige man uit Anderlecht aangehouden op verdenking van poging tot doodslag op een politieagente in Oostende. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Bij de start van een achtervolging dreigde R.A. in te rijden op het slachtoffer.

1 reactie

  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Geen compassie, zware sanctie is passend.
  1. KIJK. “Je ziet er niet uit, wat is er gebeurd?” VTM NIEUWS-reporter bekogeld tijdens grimmig boerenprotest, cameraman hardhandig weggeduwd
    Play

    KIJK. “Je ziet er niet uit, wat is er gebeurd?” VTM NIEUWS-reporter bekogeld tijdens grimmig boerenpro­test, cameraman hardhandig weggeduwd

    Het protest van boze boeren in Brussel is vanochtend weer uit de hand gelopen. De politie is in de Wetstraat vanuit verschillende hoeken bekogeld en antwoordde met het waterkanon. En ook de pers deelde deze keer in de klappen. Reporter Daimy Van den Eede verscheen in VTM NIEUWS met de sporen van eieren op haar hoofd. “We zijn met vanalles bekogeld: we hebben wat stro en enkele eieren kunnen ontwijken, maar niet allemaal”, vertelt ze. Ook haar cameraman werd hardhandig aangepakt.
  2. Wie écht niet wil werken, speelt meer dan ooit uitkering kwijt: recordaantal werklozen financieel gestraft
    PREMIUM

    Wie écht niet wil werken, speelt meer dan ooit uitkering kwijt: recordaan­tal werklozen financieel ge­straft

    Nooit trof de VDAB de ongemotiveerde Vlaamse werkzoekende zo sterk in de portemonnee als afgelopen jaar. Het schorste de uitkering van liefst 1 op de negen werklozen. Het blijkt trouwens een bijna uitsluitend Vlaamse sanctie. “Vlaanderen blaft en bijt wanneer nodig. Brussel blaft, maar bijt niet. Wallonië blaft zelfs niet eens”, klaagt UNIZO-topman Danny Van Assche aan. Hoe bont moet je het als weerspannige werkzoekende maken voor je je uitkering kwijt bent?