De migranten zullen zich nu groeperen in het hoofdkantoor van de ngo Diversidad Migrante in Tijuana.
Volledig scherm
De migranten zullen zich nu groeperen in het hoofdkantoor van de ngo Diversidad Migrante in Tijuana. © EPA

“Eén stap verwijderd van nieuw leven”: eerste honderden migranten uit de karavaan bereiken grens met VS

KaravaanEnkele honderden migranten uit Midden-Amerika hebben op hun weg naar de Verenigde Staten de grensstad Tijuana bereikt. De 357 mensen kwamen in negen bussen in het noordwesten van Mexico aan. Aan de Amerikaanse kant van de grens bevindt zich de stad San Diego in de staat Californië. 

37 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    "Na de verkiezingen zei hij er nauwelijks nog iets over": zoals te verwachten was! Enkel bangmakerij omwille van de verkiezingen. Maar gelukkig heeft het niet gepakt. Zo zegden de inwoners van Arizona zelf dat Trump zwaar overdreef en dat ze helemaal geen "last" hadden of zich onveilig voelden door migranten. Daarom ook dat ze voor het eerst in 30 jaar een Democratische senator hebben verkozen? ;)
  • Sonny Breugelmans

    5 jaar geleden
    Geen stress mensen, deze mensen gaan netjes asiel aanvragen.... Dat ze met veel geweld de Mexicaanse grens in het zuiden overspoelt hebben zijn we al lang vergeten. Deze keer zullen ze het op de correcte manier doen. Kalergi plan in actie
  • Ed Buun

    5 jaar geleden
    Stuur ze anders naar Europa, hier mag alles en iedereen binnen.
  • Nancy Van Acker

    5 jaar geleden
    ipv van te vluchten uit hun land kunnen ze beter zich keren hun regering. Waarom pakt de westerse wereld de leiding van die landen niet aan om zo vermijden dat heel die troep naar hier komt. Wij zijn ze zo beu als kou pap. Onze voorouders hebben wel gevochten om hun rechten, awel dat zij dat ginder ook eens doen ipv te vluchten
  • Eida Lam

    5 jaar geleden
    Herwig Laenen: laat dat nu net het probleem zijn, het overgrote deel van die mensen hebben helemaal geen intentie om op legale wijze te immigreren. Ze willen zo dicht mogelijk tegen de VS-Mexico grens komen omdat het dan goedkoper is voor coyotes (mensenhandelaars) om hen illegaal over de grens te transporteren.