Direct naar artikelinhoud
Donald Trump

Trump drijft de spot met Macron: “Ze waren al Duits aan het leren voor de VS kwamen”

Emmanuel Macron en Donald Trump, afgelopen weekend in Parijs.Beeld Photo News

Amerikaans president Donald Trump heeft de spot gedreven met zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron na diens oproep voor de uitbouw van een “echt” Europees leger, eerder dan Amerikaanse wapens aan te kopen. Tijdens de wereldoorlogen “begonnen ze in Parijs al Duits te leren voor de VS kwamen”, tweette Trump.

Amper enkele dagen na zijn bezoek aan Parijs en zijn ontmoeting met de Franse president ter gelegenheid van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, haalt Trump op Twitter uit naar Macron. 

“Emmanuel Macron stelt voor zijn eigen leger te bouwen om Europa te beschermen tegen de VS, China en Rusland. Maar het was Duitsland in de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Hoe liep dat af voor Frankrijk? Ze begonnen in Parijs al Duits te leren voor de VS kwamen. Betalen voor de NAVO of niet!”

In het daaropvolgende uur stuurde Trump een hele reeks klagerige tweets over Frankrijk de wereld in, inclusief over de invoertarieven van Franse wijn en de populariteitscijfers van Macron. Hij haalde ook uit naar Macrons waarschuwing tegen het nationalisme, om te besluiten met: “MAKE FRANCE GREAT AGAIN!”, een verwijzing naar zijn eigen campagneslogan in 2016.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...