Direct naar artikelinhoud
Buitenland

Dodental bosbranden in Californië loopt op tot vijftig

Een verwoeste auto bij een uitgebrand huis en tuin in Paradise.Beeld Photo News

Het aantal slachtoffers van de bosbranden in Californië is gestegen tot vijftig. In Noord-Californië werden in het zwaar getroffen stadje Paradise weer zes lichamen geborgen. Het aantal dodelijke slachtoffers enkel in die regio liep zo op tot 48, aldus Kory Honea, de sheriff van Butte county. Enkele dagen geleden werden ook in Malibu twee lichamen ontdekt, wat het totaal aantal doden nu op vijftig brengt. 

De brand Camp Fire, die in het noorden van Californië raast, heeft al meer dan zevenduizend woningen verwoest. De stad Paradise, eens de thuisbasis van 27.000 mensen, is grotendeels in vlammen opgegaan. In totaal heeft het vuur 50.000 hectare verschroeid.

Er worden nog ruim 200 mensen vermist. Het vuur is nog niet onder controle. Wel heeft de brandweer een deel van de branden kunnen indammen. Voor meer dan 50.000 mensen gelden nog evacuatieorders en er worden nog 15.500 gebouwen bedreigd door het vuur.

Lees ook: ‘De hel ligt in Paradise: waarom Californië zijn dodelijkste brand ooit kent’.

Rampgebied

Gisteren riep de Amerikaanse president Donald Trump Californië officieel uit tot rampgebied. Daardoor kan de federale overheid sneller en makkelijker bijspringen bij het bestrijden van de bosbranden.

Vuur in de buurt van Malibu.Beeld AFP
Brandweermannen gaan door de restanten van een huis in Paradise.Beeld REUTERS
Uitgebrande winkelkarretjes in Paradise.Beeld Photo News
Een uitgebrand huis in Malibu.Beeld AFP