Twee jaar cel met probatie-uitstel gevorderd voor mishandelende kinderverzorgster

Het Openbaar Ministerie vordert twee jaar met probatie-uitstel tegen Chelsea F. uit Schoten. De kinderverzorgster van kinderopvang Kiddy Watch wordt vervolgd voor het mishandelen van talloze peuters waarover zij de zorg had.

vdaa

Chelsea F. duwde, sloeg en stampte kinderen, zo blijkt uit bewakingsbeelden van de Schotense crèche. Tientallen ouders hebben zich burgerlijke partij gesteld tegen de kinderverzorgster. De slachtoffertjes kampen tot op vandaag met angstsymptomen.

Chelsea F. bekent de feiten en reageerde vol schuldbesef. “Ik had mijn problemen en frustraties niet op de kinderen mogen uitwerken”, zei ze bij monde van haar advocaat. “Ik zou nooit meer met kinderen mogen werken.”

Het openbaar ministerie, de advocaat van de beklaagde en de ouders van de slachtoffers hadden ook kritiek op de voormalige uitbaters van Kiddy Watch. De uitbaters namen het niet nauw met de regels en lieten Chelsea F. in bedenkelijke omstandigheden werken. Zo moest ze lange dagen van twaalf uren kloppen en moest ze vaak meer kinderen verzorgen dan wettelijk is toegestaan. De vrouw werd ook verplicht om te werken als ze ziek was, en dat tegen een vergoeding van 6,5 euro per uur als zelfstandige.

De vorige eigenaars eisen nu een schadevergoeding van de beklaagde wegens reputatieschade.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER