© Jef Habex

Einde WO I in expo Heemkring Heidebloemke

Daags voor de herdenking van de Wapenstilstand opende de Heemkring Heidebloemke een overzichtstentoonstelling van de Eerste Wereldoorlog. Onder de titel ‘Kleine Mensen in de Groote Oorlog’ toont de heemkring via een aantal foto-en tekstpanelen het verloop van die oorlog tot aan het einde ervan, met alle verschrikkingen die gepaard gaan met zo'n wereldconflict.

Jef Habex

In samenwerking met de VOS Vlaamse Vredesvereniging laat de heemkring unieke beelden zien. De bezoeker kan kennismaken met de gruwelen en de omstandigheden waarin de bevolking en de soldaten die grote Wereldband moesten trotseren.

Nationaal voorzitter van de Vos, Ivo Coninx, opende de tentoonstelling en wees op het belang van de herdenkingen van de Wapenstilstand. Ook voorzitter Habex van de heemkring duidde het nut van de herdenkingen aan de oorlog: ‘Herdenken om aan de toekomst te denken’. De tentoonstelling wordt ook naar Genk toegespitst, want alle Genkse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog krijgen een plekje. Verder zijn er een aantal foto- en egodoucumenten te zien, afkomstig van de familie Lantmeters. Ondermeer de herdenkingsfeesten van 1919 over de bevrijding worden in beeld gebracht.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek, tweede verdieping en dit nog tot 28 december 2018.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer