© Frederik Beyens

DP World investeert 197 miljoen euro in Antwerpen om terminal aan Deurganckdok uit te breiden

Havenbedrijf DP World Antwerp gaat zijn terminal Antwerp Gateway aan het Deurganckdok verder uitbreiden. De terminalbeheerder investeert daarvoor 197 miljoen euro in Antwerpen. Dat zorgt ook voor extra jobs in de haven.

jvo

De bestaande containerterminal aan het Deurganckdok op Linkeroever, Antwerp Gateway, moet met ruim een derde vergroten om aan de verwachte groeiprognoses te kunnen voldoen. Met de uitbreiding wil DP World Antwerp evolueren van de huidige 2,5 miljoen containers naar 3,4 miljoen stuks tegen 2023.

Voor die uitbreiding komen er nu extra investeringen. Niet alleen in verplaatsbaar materiaal zoals straddle carriers, maar ook in vaste infrastructuur zoals railkranen, kadekranen, automatische stapelkranen (ASC’s) en gebouwen.

Verankering

De DP World-groep, die wereldwijd 78 terminals uitbaat, zet hiermee volop in op zijn verdere verankering in Antwerpen. “We zoeken constant nieuwe manieren om de capaciteit van onze terminal te vergroten. In het ideale scenario zien we extra ruimte om uit te breiden en de terminal te vergroten. Maar door plaatsgebrek zetten we volop in op verdere optimalisering,” aldus Rob Harrison, CEO van DP World Antwerp. “Met deze investering willen we ons op lange termijn engageren binnen de Antwerpse haven.”

DP World, met hoofdzetel in Dubai, is één van de grootste terminaluitbaters ter wereld. Het bedrijf beschikt over 78 terminals verspreid over zes continenten.

Extra jobs

De bijkomende capaciteit zal extra tewerkstelling meebrengen in de vorm van chauffeurs voor straddle carriers en technici om de geautomatiseerde terminal te ondersteunen.

Naast de investeringen in infrastructuur, trekt de terminaluitbatergroep ook volop de kaart van de digitalisering. “Door in te zetten op blockchain en initiatieven als NxtPort en imec, willen we de logistieke keten weer op kruissnelheid brengen en binnenkort ook nieuwe applicaties lanceren die meer transparantie voor de eindgebruiker opleveren. Door data in te zetten in nieuwe toepassingen willen we slimme handelsoplossingen ondersteunen in plaats van louter fysieke infrastructuur aan te bieden. We geloven dat digitalisering de volgende bouwsteen is in de verdere ontwikkeling van Antwerpen als wereldhaven. DP World wilt hier deel van uitmaken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER