PS-Kamerlid Laurette Onkelinx: “Ik ben furieus over dit voorstel”
Volledig scherm
PS-Kamerlid Laurette Onkelinx: “Ik ben furieus over dit voorstel” © Photo News

Oppositie over voorontwerp rond schadevergoeding terreurslachtoffers: “Dit is onaanvaardbaar”

BinnenlandMinister van Werk Kris Peeters (CD&V) kreeg vandaag de wind van voren in de Kamercommissie Justitie. Zijn voorontwerp van wet om slachtoffers van toekomstige terreuraanslagen beter en sneller te vergoeden, stuit de oppositie tegen de borst. "Ik ben furieus. Dit gaat totaal in tegen wat de onderzoekscommissie heeft aanbevolen en tegen wat slachtofferverenigingen vragen", fulmineerde PS-Kamerlid Laurette Onkelinx.

6 reacties

  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Het is de fout van onze overheid dat dit soort aanslagen blijven gebeuren! Ze zouden beter investeren in veiligheid i.p.v. al hun geld te steken in een dom vliegtuig! Investeer in extra politiepersoneel en blijf met je poten af van hun statuut! Investeer in defensie, brandweer, hulpdiensten, private bewakingsagent en douane! De overheid zet alsmaar meer mensen op straat en bouwt hun statuut af en begint dat komedie te spelen als er iets gebeurt!
  • ed Dams

    6 jaar geleden
    Zit die daar nu nog steeds te roepen? Teveel naar Trump zijn vingertjes gekeken blijkbaar.
  • Gert Hendrix

    6 jaar geleden
    In April zou het voor de zomer klaar zijn. In November is het nog maar een voorontwerp. En dan al van 50 naar 80 slachtoffers springen. Wat verstaan ze onder slachtoffer? Bij de aanslagen rond Brussel waren er 340 gewonden, volgens mij zijn dat toch slachtoffers.
  • Hans Plas

    6 jaar geleden
    Als, door toedoen van het lakse beleid van de overheid, het terrorisme kan zegevieren dan moet elk slachtoffer van terrorisme totaal vergoed worden. Wat Peeters doet is ervoor zorgen dat de verzekeringsmaatschappijen niet de dupe worden. Charlatan.
  • Francois Delporte

    6 jaar geleden
    Ik word gedood, maar niet door een terroristische aanslag, maar door een dolgedraaide gek(kin). Krijgt mijn familie ook een vergoeding???? Dit is discriminatie van de bovenste plank. Wanneer het ganse land in shock is door het aantal doden, blijft de enkeling in de kou staan. Maar ja, belatingsgeld uitgeven is voor politici normaal, komt toch niet uit de eigen portefeuille