N-VA, Groen en Open Vld vormen samen nieuwe coalitie in Zoersel

Het heeft lang geduurd, maar de partijen N-VA, Groen en Open Vld bereikten gisterenavond een akkoord en vormen samen een coalitie om Zoersel de volgende zes jaar te besturen. Gevolg is dat CD&V, die de vorige zes jaar met N-VA aan de macht was, in de oppositie belandt.

Jan Vorsselmans

N-VA (11), Groen (2) en Open Vld (1) Open Vld hebben samen 14 van de 27 zetels in de gemeenteraad.

Samen tellen N-VA (11), Groen (2) en Open Vld (1) 14 zetels op 27. In de oppostie zitten CD&V (8), H-Eerlijk Zoersel (3) en Vlaams Belang (2).

Het schepencollege is als volgt samengesteld:

- Liesbeth Verstreken (N-VA) blijft burgemeester en is verantwoordelijk voor coördinatie algemeen beleid en duurzaamheidsbeleid, veiligheid, bevolking en burgerlijke stand, onderwijs en vorming, burgerparticipatie en communicatie.

- Danny Van de Velde (N-VA) blijft eerste schepen en wordt bevoegd voor openbare werken, openbaar groen en erfgoed.

- Koen Paredaens (N-VA) blijft ook op post en wordt derde schepen, verantwoordelijk voor financiën, AGB en PPS, ICT en internationale samenwerking.

- Michaël Heyvaert (N-VA) is nieuw in het college en neemt als vijfde schepen cultuur, bibliotheek, gemeentelijke culturele evenementen, 11 juli en 11 november-herdenkingen, wijkwerking en seniorenbeleid op zich

- Cindy Van Paesschen (N-VA), ook een nieuwkomer, wordt voorzitter van het bijzonder comité sociale dienst en is daarnaast, als zesde schepen, ook bevoegd voor welzijnsbeleid (sociale zaken), personeel & organisatie en kwaliteit.

- Aan de zijde van Groen Marc De Cordt aan de slag als tweede schepen. Hij neemt ruimtelijke ordening en wonen, klimaat-, milieu-, natuur- en afvalbeleid, mobiliteit en verkeer voor zijn rekening

- Voor Open Vld neemt Olivier Rul het ambt van vierde schepen op, bevoegd voor jeugd, kinderopvang, sport, lokale economie, landbouw en toerisme.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER