Een foto van Lilly-Jo vanuit haar ziekenhuiskamer.
Volledig scherm
Een foto van Lilly-Jo vanuit haar ziekenhuiskamer. © Facebook

Lilly-Jo (10) probeert zelfmoord te plegen omdat ze gepest werd voor haar gewicht: "Zelfs nu lachen ouders van die pestkop alles weg”

PestenLilly-Jo is amper tien jaar, maar toch heeft ze al een zelfmoordpoging achter de rug omdat ze op school zwaar gepest werd. Het Britse meisje verkeerde een tijdje in levensgevaar, maar is nu stabiel. Haar moeder deelt enkele foto’s vanuit haar ziekenhuisbed om te wijzen op de ernst van de problematiek.

53 reacties

  • Pieternelle Dermaut

    5 jaar geleden
    Sorry maar niet elke leerkracht is zo. Ja er zijn er veel die niets doen. Maar sommige doen wel veel voor de kinderen. Al staan ze alleen tegen een blok. Dus zeg niet dat het onderwijs niets doet.
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Alarmsignaal voor ons onderwijs en de regering! Investeer in extra psychologisch personeel en straf de pesters!
  • paul maene

    5 jaar geleden
    De school, ja.....daar gaan we. Die worden liever niet met de problemen geconfronteerd want dan moeten ze in actie komen en nou...geen nieuw verhaal natuurlijk! het raakt hun kouwe kleren niet!
  • Ilse Vangoetsenhoven

    5 jaar geleden
    Of dan krijg je de opmerking dikzak roepen is niet pesten.....maar plagen! Dus als îk tegen een kleurling het scheldwoord gebruik is dat ook geen racisme??? Elke vorm van pesten, en dit kan ook door constant negeren, opmerkingen, geweld....noem maar op!!! Het moet stoppen, ik word hier zeer boos van, het blijft cliché maar laat iedereen in zijn waarden en normen, dik, dun, sproetjes, kleurling, arm, rijk, aub laat ons onze kinderen deze essentiële waarden toch bijbrengen!!!!
  • Stephanie Deltour

    5 jaar geleden
    gepest worden op het werk, ook meegemaakt. Dat zijn dan volwassenen. Geen beetje respect hebben ze voor u over. Ze zijn eerst jaloers en dan veranderd dat naar pesten, leidinggevende deden er niets aan. Amper collega’s kwamen voor mij op, uit schrik om zelf gepest te zijn. Zover gaat het tot ze niet meer willen samen werken met mij. Heb ik uiteindelijk mijn ontslag gekregen. Ps: Ik heb met jullie te doen.