ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Tekort bij Voedselbanken houdt aan, overheid bestudeert overgangsmaatregel

BinnenlandHet tekort aan basisproducten bij de Voedselbanken is nog altijd niet van de baan. "Er werden wel al een paar stappen ondernomen en op het kabinet van de minister (Denis Ducarme (MR), nvdr.) denkt men na over een overgangsmaatregel om de continuïteit te garanderen, maar het probleem is dus nog niet opgelost", zegt Piet Vanthemsche, voorzitter van de Belgische Federatie van Voedselbanken (BFVB).

8 reacties

  • Eugene Peeters

    5 jaar geleden
    Misschien eens even grondig controleren wie er echt recht op heeft. Het loopt er vol met profiteurs.
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    En toch gooien supermarkten nog steeds tonnen voedsel weg !!
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Wat moet een mens met bijvoorbeeld zoveel bloem doen? Wie geen geld voor eten heeft zal waarschijnlijk ook geen oven hebben. Ze zouden misschien de mensen voor een bepaald budget mogen laten winkelen bij de voedselbank, niet iedereen eet hetzelfde. En misschien is een systeem waar mensen gewoon 75 euro per week krijgen om voedsel in de winkel te kopen gewoon goedkoper.
  • Jo Bosman

    5 jaar geleden
    Heel veel van dat zogenaamde gratis voedsel gaat naar sociale kruideniers waar niets sociaal aan is .Ze verkopen die goederen gewoon. En gewoon Belgisch eten vind je er bijna niet. Wel Cous cous. Kikker erwten en veel van die vreemde rommel die een Vlaming niet eet.
  • daisy rombaut

    5 jaar geleden
    ik ken een goede sponsor, de voetballers van de nationale ploeg , gemiddeld 200.000 euro in de maand. effen bellen misschien