President Trump en CNN-jorunalist Jim Acosta raakten vorige week verwikkeld in een ruzie.
Volledig scherm
President Trump en CNN-jorunalist Jim Acosta raakten vorige week verwikkeld in een ruzie. © AFP

Fox News en andere Amerikaanse media sluiten zich massaal aan bij rechtszaak van concurrent CNN tegen Trump

De zender Fox News, maar ook tal van andere media, zullen zich aansluiten bij de juridische procedure die concurrent CNN heeft aangespannen tegen het Witte Huis, opdat CNN-journalist Jim Acosta zijn persaccreditatie zou terugkrijgen. Het Witte Huis houdt voet bij stuk en zegt in een reactie dat de president “de beslissingsmacht heeft om de toegang tot Witte Huis te regelen voor journalisten”. 

69 reacties

  • Donald Deblaere

    5 jaar geleden
    Fons, hier kun het het lezen: Eerste amandement:"Het Congres zal geen wet aannemen die betrekking heeft op een staatsgodsdienst, of de vrije uitoefening van godsdienst verbiedt; of de vrijheid van meningsuiting of de persvrijheid beperkt; of het recht van het volk beperkt om vreedzame bijeenkomsten te beleggen, en verzoekschriften voor een herstel van grieven tot de regering te richten."
  • Denis Van den broeck

    5 jaar geleden
    Het zou SCHANDALIG zijn als de pers zo maar een president met tarten in eigen huis . Ik vond dat president trumph gelijk heeft !!!!! Die zender zou zelfs uit de ether moeten gehaald worden .
  • Serge Surmont

    5 jaar geleden
    Trump is geen politiek begaafd persoon. Doch hij voert wel een reinigings actie uit in de financiele wereld waar geen enkele democraat iets van wilde weten. Dus Ik hoop dat Trump zijn reiniging kan verderzetten.
  • Marc Camp

    5 jaar geleden
    Fons Casteels. Ik snap u totaal niet. Als een democraat dit bij een journalist moest doen, dan zou je moord en brand schreeuwen omdat de journalist monddood wordt gemaakt. Maar omdat het de onbeschofte gepardoeneerde lompe Trump is met vooral vele loese zaken dan mag die alles van jou?
  • Johan Geyskens

    5 jaar geleden
    Beste Fons Casteels, als u niet weet waarover u praat gelieve niets zeggen, in de US ( mijn 2de vaderland) is het 1st Amendement heilig en ik raad u aan om het eens te lezen, je zult er enkel maar beter van worden!