Robert Thompson.
Volledig scherm
Robert Thompson. © EPA

Moordenaar Britse peuter James Bulger choqueert: “Moord schonk mij een beter leven”

Twee Britse tienjarigen ontvoerden in 1993 de tweejarige peuter James Bulger in een winkelcentrum bij Liverpool. Ze martelden het jongetje tot hij stierf. De bekendste moordenaar is Jon Venables, die nadien nog vaak met het gerecht in contact kwam. De andere tienercrimineel was Robert Thompson, nu 36. Hij vindt dat de moord van hem een “beter mens” heeft gemaakt en hem “een beter leven” schonk. Dat onthult een nieuwe documentaire. De woorden veroorzaken meer dan 25 jaar na het drama opnieuw een schokgolf.

17 reacties

  • Michel Philippe

    3 jaar geleden
    En dat blijft allemaal ongestraft.
  • maud hallett

    5 jaar geleden
    Spijtig dat hij hiervoor eerst een jongetje om het leven moest brengen.
  • raf stevens

    5 jaar geleden
    Word niet goed bij het lezen van die uitspraak, maar hij heeft gelijk. In een dolgedraaide maatschappij heeft de dader plots alle aandacht en wordt geholpen om een leven te leiden dat beter was dan voordien. In ons land kijk maar naar Michèle Martin.
  • Caroline Bex

    5 jaar geleden
    Deze moord was het bewijs van een falende maatschappij en een gebrekkig ouderschap: kinderen in armoede met geen toekomstperspectieven, zonder waarden en normen, doelloos zwervend op straat, klaargestoomd om criminele feiten te plegen en erger! Een van de daders heeft zijn leven terug op orde, de andere is nog steeds verloren...
  • Kazan Hans

    5 jaar geleden
    hadden ze beter laten inslapen zo een monsters