© BELGAONTHESPOT

Hockey: Red Lions sluiten WK-voorbereiding af met 2-0 zege tegen Frankrijk

De Belgische mannenhockeyploeg (FIH-3) heeft woensdag in Evere in zijn laatste voorbereidingswedstrijd op het WK in India met 2-0 van Frankrijk (FIH-20) gewonnen. Bij de rust stond het nog 0-0, Felix Denayer en Nicolas De Kerpel beslisten de wedstrijd in de tweede helft.

De Red Lions moesten het bij hun laatste test stellen zonder de zieke John-John Domen, doelman Vincent Vanasch die rust kreeg en Cédric Charlier en Sébastien Dockier, die nog herstellen van blessures. Ondanks de afwezigheden speelden de troepen van Shane McLeod dominant van begin tot einde, maar ze botsten lang op een stugge Franse verdediging. De Franse doelman Arthur Thierry, die voor het Belgische Orée speelt, was uitmuntend.

In de nasleep van de vierde strafcorner voor de Belgen wist Denayer (43.) dan toch de score te openen. De Kerpel (55.) bracht in het slot de 2-0 eindstand op het bord. De wedstrijd vormde het slotstuk van een drieluik, waarin de Belgen eerst Ierland klopten en nadien verloren van Nederland.

Vrijdag trainen de Red Lions nog een laatste keer op Belgische bodem, nadien volgen enkele dagen rust, om uiteindelijk volgende woensdag af te reizen naar India. Op 26 november volgt ter plaatse nog een niet-officiële oefenmatch van 45 minuten tegen Engeland. Op 28 november openen de Belgen het toernooi in groep A tegen Canada (FIH-1), nadien volgen India (FIH-5) en Zuid-Afrika (FIH-15). De groepswinnaars gaan rechtstreeks naar de kwartfinales, nummers twee en drie spelen barrages. (belga)