Zes goals in 45 minuten, maar geen winnaar in duel tussen KV Kortrijk en Standard

KV Kortrijk en Standard hebben 3-3 gelijkgespeeld op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League. Alle zes de doelpunten vielen in een dolle eerste helft. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

wic

KV Kortrijk

Standard

Het publiek in het Guldensporenstadion werd op een fantastische eerste helft met maar liefst zes doelpunten getrakteerd. De bezoekers uit Luik drongen als eerste aan: Ishak Belfodil nam een hoge bal ineens op de slof. Zijn gekruiste schampertje hobbelde maar nipt voorlangs. Eén minuut later was het echter wel prijs toen Junior Edmilson de bal breed gaf voor Mathieu Dossevi. Diens voorzet vond de inlopende Orlando Sa, die de bal met het bovenbeen in doel werkte. 0-1 na 12 minuten.

En toen brak de hel los in Kortrijk, waar de voetbalmatch plots verdacht veel op een pingpongmatch begon te lijken. Minuut 14: topschutter Idriss Saadi pakte een lange bal mee en stiftte knap de gelijkmaker in doel. Minuut 17: Sa scoorde al zijn tweede van de avond door een center van Darwin Andrade hard in de hoek te buffelen. Minuut 19: een nieuwe lange bal van de Kerels komt tot bij Elohim Rolland, die voor doel de inlopende Hervé Kage vindt. 2-2, vier goals op acht minuten tijd.

© Isosport

Zes goals halfweg

Het was Standard dat het beste van het spel had, maar de experimentele verdediging van de Rouches incasseerde bij zo goed als elke West-Vlaamse aanval een doelpunt. Op het halfuur kwam Veekaa zo 3-2 voor. Andriy Totovytskyi kon profiteren van het struikelen van William Soares en kopte een vrije trap van Hervé Kage heerlijk gekruist in doel. Nieuwkomer Soares, die de twee lange ballen waarop Kortrijk scoorde ook al fout inschatte, was zo betrokken bij alle drie de tegengoals. Hij zou na tien minuten in de tweede helft vervangen worden.

Op slag van rust zorgde Adrien Trebel voor de verdiende 3-3. De roodharige middenvelder haalde verschroeiend uit vanop zo’n 25 meter en zag de bal heerlijk in de winkelhaak vallen.

© Isosport

Geen spektakel meer na rust

De kampwissel bracht begrijpelijkerwijs minder spektakel. De Rouches hadden het betere van het spel, maar de goals of zelfs kansen van het eerste deel bleven achterwege. Een afstandsschot van Trebel, een penaltyclaim van Belfodil en een zwak kopballetje van Sa, verder kwamen de Luikenaars niet meer. KV Kortrijk, dat Hervé Kage geblesseerd zag uitvallen, prikte in het slot nog twee keer tegen. Eerst was een rollertje van Saadi echter een makkelijke prooi voor Jean-François Gillet, daarna wist KV Kortrijk niets meer aan te vangen met een misverstand tussen Gillet en Alexander Scholz.

Door het gelijkspel verzuimen beide teams over Club Brugge te springen in het klassement. Standard blijft hangen op de vijfde plek - al staat in het puntenaantal wel gelijk met blauw-zwart, KV Kortrijk is voorlopig zevende.