© Photo News

Wout van Aert krijgt groen licht van wielerbond UCI om volgend seizoen voor nieuwe ploeg uit te komen

De UCI geeft Wout van Aert groen licht om vrij te onderhandelen met nieuwe werkgever met oog op wegcampagne van 2019. Als voorwaarde geldt dat de transfer voor 31 december plaatsvindt. Dat liet zijn advocaat Walter Van Steenbrugge donderdag weten aan persagentschap Belga.

“Wij kregen op heden het officiële bericht vanwege de juridische cel van de UCI dat Wout van Aert vrij kan onderhandelen met een nieuwe werkgever, voor zover deze transfer zich realiseert vóór 31 december 2018. Dit betekent dat Wout van Aert met ingang van heden onderhandelingen kan opstarten met een nieuwe ploeg, zodat hij aan de start kan komen van het komende wielerseizoen op de weg”, aldus Van Steenbrugge.

Van Aert verbrak in september zijn contract bij Sniper Cycling, het bedrijf achter de ploeg Veranda’s Willems-Crelan. Niet veel later richtte hij zijn eigen (eenmans)ploeg Cibel-Cebon op waarvoor hij de huidige veldritcampagne afwerkt. Met Sniper Cycling vecht hij inmiddels een juridisch conflict uit omdat Sniper Cycling de contractbreuk niet aanvaardt. Volgens zijn advocaat reageert Van Aert “zeer opgelucht” op het nieuws “na een moeilijke periode waarbij veel (onnodige) onrust werd gecreëerd rond zijn persoon”.

Vervroegde verhuis naar LottoNL-Jumbo lijkt logisch

Nu de UCI de weg voor Van Aert heeft vrijgemaakt om te onderhandelen met een nieuwe ploeg, lijkt de kans reëel dat hij naar LottoNL-Jumbo verhuist. Met die ploeg heeft Van Aert immers al een akkoord om er vanaf 2020 in dienst te treden.

“Dat zou een mogelijkheid zijn”, liet Van Steenbrugge eerder optekenen. “Zoals wij met ons kantoor zijn tussengekomen om Wout heel snel een licentie te bezorgen om te crossen als individueel onafhankelijk renner, via een aanvraag bij de UCI, gaan wij er nu ook ons best doen om die licentie bij de UCI aan te vragen voor op de weg.”

LEES OOK. Sniper Cycling wil schadeloosstelling van half miljoen euro maar kamp Van Aert denkt niet aan betalen

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer