De wetenschappers voorspellen onder meer dat het gemiddeld aantal jaarlijkse hittegolfdagen zal stijgen van vier vandaag tot achttien tegen 2050 en vijftig tegen 2100.
Volledig scherm
De wetenschappers voorspellen onder meer dat het gemiddeld aantal jaarlijkse hittegolfdagen zal stijgen van vier vandaag tot achttien tegen 2050 en vijftig tegen 2100. © iStock

Klimaatverandering veroorzaakt intensere regenbuien en meer hittegolven

Op het einde van deze eeuw kunnen we ons verwachten aan nattere winters en warmere, drogere zomers. De regenbuien zullen intenser worden en de hittegolven zullen nog vaker voorkomen. Dat verwachten wetenschappers van het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) en verschillende Belgische universiteiten, schrijft het wetenschappelijk magazine Eos vandaag.

12 reacties

  • Jan De Schutter

    5 jaar geleden
    Moest het geld opbrengen het was al lang opgelost maar het brengt meer op zolang het niet is opgelost...
  • Ronny de decker

    5 jaar geleden
    Men doet buiten meer belastingen te betalen er toch niets aan, laat dan zulk nieuws gewoom weg
  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Marcel Vanalderweireldt, uit het artikel: "In hun prognoses gaan de wetenschappers uit van een worstcasescenario."... En "Die vallen wel met grote betrouwbaarheid binnen een bepaalde bandbreedte.". Tot op heden zit 95% van alle modellen boven de werkelijk gemeten temperaturen, vooral die "worst case" scenario's. Niet meer zware regenval, niet meer extreme droogte dan 50 of 100 jaar geleden. Dus wat zijn jouw "feiten"?
  • Marcel van Alderweireldt

    5 jaar geleden
    Ongelofelijk dat er nog mensen dit als een hoax beschouwebn; we worden met de neus op de feiten gedrukt godv. Alleen... de oplossing is radicaal maar we MOETEN komaf maken met een verregaande geboortebpeperking! Auto's die CO² uitstoten rijden namelijk niet vanzelf. We zijn met massa te veel mensen op deze aardbol en de overbevolking is de rode draad die doorheen heel deze klimaatproblematiek loopt. Zelfs de WHO kan dat niet ontkennen!
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Idd Marco, Walter leeft in een fantasiewereld! Onze planeet is ziek en de meerderheid van de mensen lacht het gewoon weg... . Triestig!