De kerncentrale in Pierrelatte.
Volledig scherm
De kerncentrale in Pierrelatte. © AFP

Ook Frankrijk alert voor stroomtekorten in januari en februari

StroomtekortFrankrijk zal normaal de winter doorkomen zonder stroomtekorten. Dat zegt de Franse hoogspanningsbeheerder RTE. In januari en februari is evenwel extra waakzaamheid geboden. Dat blijkt uit een rapport over de winter 2018-2019. 

5 reacties

  • Pascha Van Rossem

    5 jaar geleden
    Nu al stroomtekort ??? en verder is de regering ons in de richting van een "groene" elektrische wagen aan het duwen ... zonder de nodige stroom hiervoor te hebben. Ik noem dit gewoon: een bende amateurs!
  • Raphael Coryn

    5 jaar geleden
    Gaan hun ogen niet open wij kunnen niet zonder kernenergie.
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    En dan zijn er nog die voortdurend beweren dat het beter is in het buitenland. Wie een beetje de economie en politiek volgt, beseft dat wij het hier in België helemaal niet zo slecht hebben.
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    Wat Frankrijk betreft, eigen schuld, dikke bult. Frankrijk blokkeert letterlijk en figuurlijk al jaren een normale hoeveelheid vooral groene stroom vanuit Spanje om zo hun monopoliepositie te behouden. Spanje weet hierdoor nu dag in, dag uit met hun overschot aan groene stroom geen blijf. En met de herstelwerken die nodig (zullen) zijn aan Doel 1 en 2 zou ik die voor de maanden januari en februari maar uit mijn hoofd zetten
  • Peter Stoelmans

    5 jaar geleden
    En 'onze' kerncentrales zijn niet van ons ... Als Frankrijk te kort heeft zijn ze in staat om ons tekort nog groter te maken omdat zij het nodig hebben. Let maar op !