Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Fransen protesteren massaal tegen hoge brandstofprijzen, ook in ons land dreigen kruispunten geblokkeerd te worden

BrandstofprijzenDe Fransen voeren komende zaterdag massaal protest tegen de hoge brandstofprijzen in hun land. Voorlopig ziet het er naar uit dat op 765 plaatsen (filter)blokkades of langzaamaanacties zullen plaatsvinden. Grote kruispunten en soms zelfs snelwegen worden geviseerd. Ook in ons land dreigt er na enkele oproepen op Facebook hinder te ontstaan. Betogers zijn van plan om vanaf morgen al de toegang tot enkele brandstofdepots te versperren, zodat vrachtwagens de tankstations niet langer kunnen bevoorraden.

229 reacties

  • hannes leo

    5 jaar geleden
    Een beetje realisme zou sieren. Jaren geleden waren de brandstofprijzen gestegen tussen 1,50 euro en ongeveer 1,90 euro. Nadien was er een daling naar ongeveer 1,00 euro wat een uitzonderlijk gebeuren was. En inderdaad is de prijs dit jaar weer beginnen stijgen naar bijna 1,50 euro maar is de laatste dagen weer fors dalend. Dalende en stijgende prijzen zijn te wijten aan allerlei factoren, die meestal hun oorsprong vinden in het buitenland.
  • marc van lierde

    5 jaar geleden
    Ze hebben groot gelijk wanneer je ziet welke taxen er gelegd worden op brandstoffen en autogebruik in het algemeen. Hopelijk navolging hier.
  • Marc Therry

    5 jaar geleden
    Ik begrijp die acties toch niet helemaal, 33jaar geleden kostte n liter benzine 65 eurocent nu kan je tanken aan het dubbele hiervan maar de lonen zijn wel verdrievoudigd. De actievoerders moeten elders eens gaan zien, griekenland 1,95 euro/liter, egypte 80 eurocent maar je loon is maar 200 euro/maand.
  • denis vermesen

    5 jaar geleden
    blokkeer de regering ipv firma's,die mensen kunnen dit ook niet verhelpen dat deze rotregering zulke monstertaksen heft
  • Els Pauwels

    5 jaar geleden
    Als je niet akkoord bent met de prijzen. Neem dan de fiets ipv je wagen. Op die manier kan je ze toch ook boycotten daarvoor hoef je niet in de koude kou blokkades te gaan optrekken