© BELGA

© Photo News

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Racing Genk laat alweer punten liggen op verplaatsing

Een teleurstellend Racing Genk is niet kunnen gaan winnen bij Moeskroen. De Limburgers kwamen op Le Canonnier twee keer op achterstand, Nikos Karelis sleepte met twee goals nog een punt uit de brand. De Genkenaars tellen op verplaatsing maar 4 op 15.

wic

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Moeskroen-Per.

Genk

Genk, waar trainer Peter Maes Jakub Brabec opstelde in plaats van Sébastien Dewaest, begon slap aan de partij: Anderlecht-huurling Trezeguet kreeg de bal op zijn eigen helft, mocht zomaar tussen drie man door lopen en kon door weinig doortastend verdedigen zomaar nog eens drie verdedigers voorbij op weg naar Genk-goalie Marco Bizot. De Egyptenaar bleef koel na zijn lange ren en scoorde de 1-0 na amper twee minuten.

Moeskroen speelde met dezelfde elf die vorige speeldag met 1-4 waren gaan winnen bij Eupen en die maakten het Genk behoorlijk moeilijk. Het tempo werd vakkundig uit de match gehaald. Echt reageren kon blauw-wit pas op het halfuur, toen Alejandro Pozuelo Nikos Karelis het straatje in stuurde. De Griek legde de gelijkmaker simpel naast Moeskroen-doelman Matej Delac. De 1-1 gaf Racing Genk nieuwe moed en het schoof naar voren. Dat resulteerde in twee voorzetten richting Leon Bailey. De Jamaicaan liet zich echter eerst het kaas van de brood eten door een attente Delac en liep even later Thomas Buffel in de weg.

Moeskroen met gelukje weer op voorsprong

Het was verrassend Moeskroen dat op slag van rust op voorsprong klom: Valentin Viola, die even daarvoor de geblesseerde scherpschutter Filip Markovic was komen aflossen, haalde bij zijn eerste balcontact meteen uit vanop afstand. Het leer veranderde van richting via Omar Colley, Bizot stond op het verkeerde been en het stond 2-1.

Ook na rust had Genk alle moeite van de wereld met de goed georganiseerde thuisploeg. Na een rommelige fase mocht het zelfs nog van geluk spreken dat Dimitri Mohamed een derde doelpunt hoog over doel knalde. Genk kon wel reageren met een nieuw doelpunt van Karelis, maar dat werd afgevlagd voor buitenspel. Een kwartier voor tijd leek de match beslist te worden: Viola mocht helemaal alleen richting het Limburgse doel oprukken, Bojan Nastic trok aan de noodrem maar ref Alexandre Boucaut zag er geen graten in en liet doorspelen.

Karelis redt Genk met tweede goal van nederlaag

Genk ontsnapte aan een uitsluiting, en mocht twee minuten later dan ook nog eens zelf vieren. Invaller Ally Samatta zette zich door op links en legde de bal panklaar voor Karelis, die dan toch zijn tweede van de avond mocht intikken. Daarop zette Genk nog eens aan voor het bevrijdende derde doelpunt, maar Moeskroen verdedigde met man en macht en kwam via Mickaël Tirpan zelfs nog eens dreigen.

Racing Genk laat zo een uitgelezen kans liggen om aansluiting te maken bij de top zes. Het schuift tijdelijk op naar een gedeelde achtste plaats, al kan het zondag KV Oostende en KV Mechelen over zich zien springen. Moeskroen telt nu tien punten en deelt plaats elf met Lokeren, dat zondag wel nog speelt.

Aangeboden door onze partners