Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Luminus investeert 700 miljoen in groene plannen: vooral extra windturbines op land

De energieleverancier EDF Luminus gaat de komende vijf jaar 700 miljoen euro investeren in groene energie en diensten rond energiebesparing. Het nummer twee op de Belgische elektriciteitsmarkt mikt vooral op het bouwen van extra windturbines op land. Zijn windpark van 174 turbines en 408 megawatt moet tegen 2022 ruim verdubbelen. Dat zegt CEO Grégoire Dallemagne vrijdag in De Tijd.

7 reacties

  • lieve vanderstraeten

    5 jaar geleden
    moet zeggen bij al die windturbines die er nu zijn, is mijn faktuur nog altijd niet naar omlaag, welk voordeel heb ik dan, de grote bedrijven zullen er het plezier er weer wel van hebben.
  • stefan crama

    5 jaar geleden
    Aan alle criticasters van windturbines, verbruiken jullie dan geen elektriciteit ? Ik ben weliswaar geen tegenstander van kerncentrales die eigenlijk de oplossing is voor veel problemen.
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Dat ze dan ook draaien Sommige plaatsen staan windmolens Draaien nooit Waarom deze investering ??6%
  • Luc Brouckaert

    5 jaar geleden
    Een regelrechte aanslag op het visuele aspect van het natuur landschap. België is reeds overbevolkt en vervuild met industriegebieden. Daar komen nu nog deze afgrijselijke windmolens bovenop.
  • johan thyssen

    5 jaar geleden
    Het zal nooit genoeg zijn. Er is niks dat de continuiiteit en capaciteit kan garanderen zoals een kerncentrale. Betalen die groentjes zich graag blauw aan groene stroom?