Het hele gezin smult van deze minipizza's met kleine twists voor de kids
Aangeboden door LidlMinipizza’s zijn de perfecte lekkernij voor een gezellig familiemoment aan tafel. De oudjes maken hun versie met chorizo en rucola, de kids met plakjes salami en ananas. Iedereen blij!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
Voor het deeg (of kant en klaar pizzadeeg):
wit broodmix
olijfolie
gedroogde oregano
Voor de ouders:
425 ml gepelde tomaten
2 sjalotten, fijngesnipperd
100 g pikante chorizo, in plakjes
1 gele paprika, in reepjes
150 g ricotta
40 g rucola
peper
Voor de kids:
100 g salami, in plakjes
120 g ananas uit blik, in stukjes
1 bol mozzarella, in stukjes
handvol basilicumblaadjes
Zo maak je het:
1. Bereid de broodmix zoals vermeld op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het deeg in 8 kleine porties. Bestuif elke portie met bloem en rol uit, bedruppel met olijfolie en bestrooi met de oregano. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 minuten in de oven.
2. Bak de sjalotjes in olijfolie glazig. Giet er het blik tomaten bij en laat 10 minuten op een zacht vuur pruttelen.
3. - Ouders: Besmeer elke pizzetta met de tomatensaus. Beleg met de chorizo en de paprika en verdeel er de ricotta over. Kruid met peper en zet 10 minuten in de oven. Werk af met de rucola.
- Kids: Besmeer elke pizzetta met de tomatensaus. Beleg met de salami en de ananas en verdeel er de mozzarella over. Zet 10 minuten in de oven. Werk af met de basilicumblaadjes.
Zin in meer pasta? Probeer dan onze mezzelune!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Ga voor een heerlijke pastaschotel bomvol groente en krokante ham
-
Lidl
Hartverwarmend herfstig: prei-aardappelsoep met krokante spekjes
Een lunch die écht vult en toch gezond is? Deze preisoep met aardappel en krokante spekjes kan doorgaan als maaltijdsoep, zonder echt zwaar op de maag te blijven liggen. Kies voor gerookt spek voor een extra smakelijke touch. -
Lidl
Genoeg van al die pokébowls? Probeer eens deze kleurrijke bowl met kabeljauwburger
Twee hypes die het afgelopen jaar ons takeaway-gedrag danig beïnvloedden: de sushi- en pokébowl. Even genoeg van? Probeer dan eens een variant, met een kabeljauwburger! De rode kool, bloemkool, wortelen en koriander zorgen voor een prachtig kleurenpalet op je bord – of euh, in je kom. -
-
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Lidl
Ben jij ook zo'n witte chocolade lover? Dan is deze cake helemaal jouw ding
Hou dat weekendgevoel nog even vast, met wat zoetigheid als vieruurtje. Deze cake combineert de heerlijke crunch van walnoten met boterzachte, zoete witte chocolade. Heb je even genoeg van al die paaseitjes? Dan is dit recept de ideale afwisseling. -
Lidl
Geen houtskooloven? Bak je pizza krokant op de barbecue
-
Mijnenergie
Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
-
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
Lidl
Ideaal voor een zondagse brunch: luchtige yoghurtpannenkoekjes
Eerlijk is eerlijk: voor pannenkoeken mag je ons altijd wakker maken. Maar van zodra de geur van deze yoghurtpannenkoekjes op zondagochtend in huis hangt, springen we meteen uit ons bed. De yoghurt zorgt voor extra luchtigheid, terwijl het verse aardbeiensausje on top een zalig zoet laagje geeft. Smullen geblazen! -
Lidl
Een klassieker, maar dan anders: vul je rosbief op met Italiaanse lekkernijen
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer