Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Febev over traceerbaarheid rundvlees: “Resultaten uit context gerukt”

De Belgische vleesfederatie Febev zegt dat er geen enkel risico voor de volksgezondheid is, nu er vraagtekens geplaatst worden bij de traceerbaarheid van het Belgische rundvlees. “Het is een storm in een glas water”, zegt Michael Gore, de gedelegeerd bestuurder van Febev. “De berichtgeving is gebaseerd op een analyse waarvan de resultaten uit hun context zijn gerukt.”

36 reacties

  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Het FAVV faalt al vele jaren. Ze doen nooit grondige en correcte controles. Ga maar eens kijken in alle restaurants, niet in een tiental per jaar. Controleer het vlees van traiteurs en beenhouwers. En alle anonieme camionetten die vlees vervoeren en leveren zonder factuur.
  • Gisela Calle

    5 jaar geleden
    Waar in de omgeving van tielrode is er een boer die eigen vers vlees verkoopt Dan liever kopen bij de boeren dan in de winkel Mvg
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Oho, wat een hoop mooi rood vlees. Weet men wel, dat geslacht vlees grijs is, helemaal niet rood?!
  • paola nerozzi

    5 jaar geleden
    Er is hier wel iemand die niet begrijpt wat hier gezegd of geschreven wat heeft halal vlees nu hier mee te maken en voor de goede orde halal vlees is niet alleen rundvlees die halal word verkocht ook de rest van andere vlees kan halal zijn alleen geen varkensvlees maar hier gaat het om vlees wat verkocht wordt waar men niet juist weet waar het vandaan komt begrepen ????
  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Zolang er gaten blijven in controles en route volgen kunnen er ook fraudes gepleegd worden. Elke geslachte koe met oor direct in automatisch systeem invoeren, zeg maar oor label/code lezen en opslaan, vervolgens diezelfde koe zijn vlees labelen met dezelfde code. Dat moet toch niet zo moeilijk zijn voor de keurmeesters?