Jemenitisch restaurant Wardah in Jeju, Zuid-Korea.
Volledig scherm
PREMIUM
Jemenitisch restaurant Wardah in Jeju, Zuid-Korea. © Jun Michael Park

Dit Zuid-Koreaans vakantie-eiland heeft witte stranden, vulkanische rotsen en 500 Jemenitische vluchtelingen. Zo kwamen die daar terecht

de VolkskrantNiemand wist waar ze vandaan kwamen, of met hoeveel ze waren, maar opeens doken ze in het voorjaar op: honderden Jemenitische mannen in de straten van het Zuid-Koreaanse vakantie-eiland Jeju. En elke dag kwamen er meer bij. “Het was een mysterie.” 

6 reacties

  • Charlotte De greef

    5 jaar geleden
    De Zuid-Koreanen zullen er wel raad mee weten. En dat zal niet betekenen dat ze daar kunnen blijven wonen en voorgoed worden onderhouden zoals in Europa. Zo naïef zijn ze daar niet.
  • paul van gele

    5 jaar geleden
    Dan moeten wij ook niet meer naar Zuid-Koreaanse vakantie-eiland Jeju gaan. Dacht van eens 4 weken rustig op vakantie te kunnen gaan bij de Zuid-Koreanen. Begrijp alleen niet goed waarom die niet allemaal naar ginder gaan van wege het gunstige klimaat. Geen sociale voorzieningen zekerst !
  • Jean Paul Peelis

    5 jaar geleden
    Zo wordt Japan er dus ingeluid. Ben benieuwd hoe lang dat gaat duren. Normaal slechts 15 dagen dan is het afgelopen met de verblijfsduur.
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    600 mannen ,de vrouwen mochten thuisblijven en op de kinderen passen. deja vu!
  • Anita Billen

    5 jaar geleden
    Ginder zitten ze goed.