Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

Niet de VS maar wel Canada, China en Rusland voeren inefficiënt beleid om klimaatopwarming te beperken

Niet het klimaatbeleid van Trump maar wel dat van China, Canada en Rusland kan ervoor zorgen dat de opwarming van de aarde afstevent op de catastrofale vijf graden tegen het einde van deze eeuw. Dat blijkt uit een studie die de klimaatdoelen van verschillende landen rangschikte.

15 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    China maakt net wel grote sprong voorwaarts in groene energie. 1 voorbeeldje:Europa per jaar 2500 elektrische bussen en China slechts 2,5 X meer bevolking maakt 100000 per jaar.Maar iedere burger kan zelf ook veel veranderen.
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Iedereen is verantwoordelijk! Elke mens kan her verschil maken, door milieubewust te leven. Maar we moeten dit samen doen!
  • rudy beernaert

    5 jaar geleden
    Hier is het zo, ze gebruiken het klimaat om burgers te belasten met taksen, wanneer men betaald gelijk in Antwerpen is uw diesel ineens een pak schoner geworden,vroeg of laat gaan ze hier wel eens de rekening gepresenteerd krijgen,en ik hoop zo rap mogelijk.
  • luc baken

    5 jaar geleden
    de enige doelstelling die china heeft is de concurrentie helemaal uit te schakelen en europa trapt er met open ogen in
  • Filip Desmedt

    5 jaar geleden
    Gelukkig hebben we nog de Vlaamse regering , die alles te samen met Groen recht trekt . Dankzij hun taksen en belastingen , gaan we toch een beetje de klimaat opwarming indijken , niet .... ????