Een archieffoto van 22 september 2017 toont de ontbossing van het westelijke Amazonegebied.
Volledig scherm
Een archieffoto van 22 september 2017 toont de ontbossing van het westelijke Amazonegebied. © AFP

Frankrijk verbiedt alle producten uit ontbossing

Frankrijk verbiedt tegen 2030 de import van alle soja, palmolie, hout en andere producten die te maken hebben met ontbossing. Parijs verhoogt daarmee de druk op de Europese Unie om met een gelijkaardig plan te komen.

30 reacties

  • jaak Peeters

    5 jaar geleden
    Goed zo.
  • vanzeir guy

    5 jaar geleden
    Tegen 2030 kunnen we hier zo een kwiet aan de macht hebben als in Amerika, nu mee beginnen aub
  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    De hoeveelheid palmolie die in Nutella gaat is wereldwijd te verwaarlozen en overigens gecertificeerd niet van ontbossing. De grootste hoeveelheid gaat in de diesel die we tanken, dank zij de EU. Ook een groot deel van de ontbossing in Brazilië gaat naar suikerriet dat dan wordt omgezet in alcohol voor bij de benzine. Weliswaar grotendeels voor eigen gebruik, maar suiker wordt ook daarvoor naar hier geïmporteerd.
  • Nico Herbots

    5 jaar geleden
    goed zo. De softe aanpak werkt niet, dan blijft alleen de drastische aanpak over. Het wordt hoog tijd dat de uitverkoop van onze planeet ter verrijking van de happy few stopt. En als de monsterwinsten voor de multinationals terug naar redelijke hoogten worden gebracht, hoeft die pot choco echt niet het dubbele te kosten. Het grootste deel van de prijs dient niet om arbeid en grondstoffen te betalen, maar om dividenten uit te keren en meer meer meer meer winst te hebben.
  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    Er zijn aan huidig tempo tegen 2030 geen bossen meer, laat staan nog wilde dieren.