Door de koude overnachten asielzoekers niet langer in het Maximilaanpark maar aan het busstation van De Lijn, gelegen onder Brussel-Noord.
Volledig scherm
Door de koude overnachten asielzoekers niet langer in het Maximilaanpark maar aan het busstation van De Lijn, gelegen onder Brussel-Noord. © Baert Marc

De Lijn: “Als Brussel overlast aan Noordstation niet aanpakt tegen 23/11 zullen we haltes verplaatsen”

Als het Brussels Gewest de overlast door transmigranten aan het Noordstation niet aanpakt tegen vrijdag 23 november, zal De Lijn vanaf maandag 26 november zijn bushaltes verplaatsen. 

63 reacties

  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    Jambon en Francken gingen dat daar toch opkuisen , niet ?? gene tijd ? Geen goesting ,? Of zou het kunnen dat dergelijke zaken heel goed uitkomen voor nva en men het dus gewoon laat duren ? En over graaien gesproken hé Gilbert is nva nu momenteel nummer twee geworden in België ( je kan die cijfers vinden maar je het wel willen !)
  • Karel Van Geel

    5 jaar geleden
    Waarom moet de busreiziger de dupe worden? Men moet onmiddellijk alle middelen inzetten om die handel op te kuisen. Deze mensen zijn illegaal in het land en moeten opgesloten worden tot repatriering. Het moet eindelijk is stoppen dat gelukzoekers ons dagelijks leven komt verstoren. Dit soort voorvallen zijn weer eens een reden temeer omdat waardeloos pact niet te gaan tekenen in Marakech.
  • Marieke Marcelis

    5 jaar geleden
    Ze zouden beter het echte probleem oplossen
  • Jos Vercammen

    5 jaar geleden
    Het kan het Brusselse gewest waarschijnlijk weinig schelen dat de Lijn haar halteplaatsen verplaatst. Wat deert het de Brusselaars dat de passagiers, die grotendeels uit Vlaanderen komen, verder te voet zullen moeten gaan om van het Noord-Station naar de trein en omgekeerd te gaan. En door de vuile omgeving zullen zij daarvoor toch moeten blijven passeren.
  • Jacques Vandevelde

    5 jaar geleden
    Niet wachten tot 23/11. Direct starten en indien opgelost terug de normale route ! Wedden dat dit veel efficiënter zal zijn !