© © Geert Van Hoeymissen

DOEN! Tien tips voor een uitstap met het volledige gezin deze week

Dit weekend valt er weer heel wat te beleven. Wij geven 10 tips om erop uit te trekken met het volledige gezin. Veel plezier!

Ilse Dewever

1 ZA 17/11: Sint meert aan op ’t Eilandje

www.antwerpen.be

De Sint is in het land! Verwacht wordt dat zijn boot vanmiddag om 13.30u zou aanmeren ter hoogte van Verbindingsdok-Westkaai, vlak bij het MAS. Burgemeester Bart De Wever zal hem daar om 13.45u verwelkomen, samen met Bart Peeters. Van het Verbindingsdok-Westkaai gaat Sinterklaas dan met zijn gezelschap in stoet via de Napoleonkaai, Nassaubrug en Oostendekaai naar de Hanzestedenplaats. Daar begroet hij de kindjes rond 14.45u. Het hele gebeuren is ook te volgen op groot scherm op de Hanzestedenplaats. Het feest daar begint al om 13u. Ketnet-wrappers Sien en Thomas leiden er alles in goede banen. Vanaf 13.30u ook liveverslag op Eén en Ketnet.

2 ZO 18/11: Hoogdag voor ambachten

www.dagvandeambachten.be

Pottenbakken, muziekinstrumenten maken of koffiebranden: in de goede dingen des levens steekt de ziel van een ambachtsman. Tijdens de Dag van de Ambachten zetten ateliers in het hele land hun deuren open. In Geel kan je naar een mandenmakerij, in Herentals naar een boekbinder en in Nijlen naar een brouwerij van streekbieren. Her en der worden demonstraties georganiseerd, zoals bij de Antwerpse taxidermist Sir-Arthur.

3 ZA 17/11 - ZO 18/11: Mineralenbeurs

www.acam.be

De Merksemse Academie voor Mineralogie organiseert tweemaal per jaar een Mineralenbeurs in Kinepolis. Zowel mineralen en edelstenen als fossielen en gesteenten worden er tentoongesteld en van de hand gedaan. Tientallen, ook internationale, standhouders presenteren er hun mooiste stukken. Tijdens de beurs kan je edelstenen ook kosteloos op hun echtheid laten onderzoeken. Ook kunstvoorwerpen uit mineralen worden verkocht.

4 ZO 18/11: Sinterklaaswandeling

www.vrijetijdscentrumdeschelde.be

Tijdens de wendel-mee-dag zondag in Zandvliet kunnen deelnemers verschillende wandelroutes aanvatten van 5, 8 of 15 km. Voor geoefende wandelaars is er een parcours van 25 km langs delen van Berendrecht en de Antwerpse haven. Voor gezinnen met kinderen is er de Sinterklaaswandeling. Deze route van 3 km volgt de weg die de Sint moet afleggen om naar België te komen.

5 ZA 17/11: Jaak Schram Parkloop

www.antwerpen.be

Joggen door twee Hobokense parken, dat kan vandaag tijdens de Jaak Schram Parkloop. Vanaf 13u kan je in Park Sorghvliedt een korte loop van 1.000 meter aanvatten, of een jogging van 2,5, 5, 7,5 of 10 km. Sportievelingen lopen ook door Park Broydenborg en langs de Belvedère. Bij aankomst krijgt elke loper een drankje en medaille. Inschrijven kan vandaag nog ter plekke.

6 ZO 18/11: Boekenplein

www.permeke.org

Elke derde zondag van de maand kan je van 10 tot 16u op het De Coninckplein snuisteren tussen duizenden boeken en strips. Nieuw of tweedehands, grote namen uit de wereldliteratuur of kleine onbekende meesterwerkjes, je kan ze op de kop tikken op het Strip- en Boekenplein. Ook de nabijgelegen Permekebibliotheek tekent er present. In de BIB-corner vind je afgeschreven items uit de bibliotheek aan 1 euro.

7 ZO 18/11: Smakelijk drukken

www.weekvandesmaak.be

Ter gelegenheid van de Week van de Smaak komt het Museum Plantin-Moretus zondag smakelijk uit de hoek. Kinderen kunnen er op een eenvoudige manier een drukwerkje maken met een pastamachine. Een gelatineplaat, inkt, een drukrol en een heleboel planten volstaan om een originele wenskaart te maken. Ten slotte worden er ook pannenkoekjes in de vorm van letters gebakken met verschillende natuurlijke smaken.

8 WO 21/11: Feest in het weeshuis

www.maagdenhuismuseum.be

Het Antwerpse Maagdenhuis was van de 16de tot de 19de eeuw een meisjesweeshuis. Op 21 november vierden de meisjes het feest van Maria Presentatie. Het Maagdenhuismuseum pikt die eeuwenoude traditie weer op met een expo, concert en animatie. Vanaf woensdag ontdek je in het Maagdenhuis hoe kunstenaars het thema door de eeuwen heen hebben afgebeeld. Ensemble Mensurabilis brengt woensdag een selectie van Marialiederen. Bezoekers kunnen dan ook genieten van een warm drankje en kennismaken met de ‘sergeant’ aan de poort

9 VR 23/11: Black Friday in Mechelen

www.shoppenin.mechelen.be

In de VS is Black Friday, de dag na Thanksgiving, een van de grootste shoppingevenementen van het jaar. Mechelse handelaars springen mee op die kar met een avondshopping in de Dijlestad. De winkels blijven vrijdag open tot 20u en bieden kortingen en verwennerijen. Muziek en straatanimatie zorgen voor sfeer in de winkelstraten.

10 VR 23/11 - ZA 24/11: Vuurfeest op Spoor Oost

www.matterhornvzw.be

Tijdens Vurige Liefdes, een nieuw festival op Spoor Oost, verbeelden Borgerhoutse jongeren en organisaties hun verlangens. Via scholen uit de buurt worden vrijdag vanaf 14u dromen en brandende idealen van jongeren geuit. Met theater, muziek, zang en een vuurspektakel laten Borgerhoutse cultuurhuizen zich zaterdag vanaf 16u niet onbetuigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER