Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Satellietbedrijf denkt ruïnes van Atlantis gevonden te hebben: voor de kust van Spanje

WetenschapEen Brits satellietbedrijf denkt de resten gevonden te hebben van de mythische beschaving Atlantis. Of dat klopt, valt sterk te betwijfelen. Maar de theorie bij hun ontdekking, is alleszins de moeite waard om verder te onderzoeken.

33 reacties

  • corry pauwels

    5 jaar geleden
    @bernd vaes; Het ging Atlantis/ Leumerie niet om macht. Er was geen ego, alles was één. Niemand was meer of minder. Alles verliep volgens een ecosysteem waardoor alles in balans was met elkaar. Doordat sommige zich op een bepaald moment begonnen af te scheiden kwam ego naar de voorgrond. Hetgeen we ook nu nog kennen. Hier was macht niet aan de order of geld of dergelijke....
  • Jan Ooms

    5 jaar geleden
    Eerst bewijzen zien, dan pas geloven. Het probleem met de theorie van Atlantis, is het feit dat deze alleen door Plato genoemd wordt. Verder is er geen enkele andere historische bron.
  • Miranda-en Demulder

    5 jaar geleden
    Het oog van afrika is atlantis
  • Ka Ka

    5 jaar geleden
    Prachtig! Om te horen dat er beschavingen waren in het verleden die verder ontwikkeld waren dan duizenden jaren verder en dan zien dat mensen door de geschiedenis, hoe sterk en ontwikkeld ze ook zijn, nooit moeten denken dat ze op het verste punt van beschaving staan. We mogen het verleden nooit vergeten en lessen uit trekken. Ik ben benieuwd wat ze allemaal hebben gevonden.
  • gustaaf carpels

    5 jaar geleden
    Wauw gaan we een vervolg krijgen op tv of cinema van de man van Atlantis