ANP
Volledig scherm
© ANP

Grimmige sfeer maar geen al te grote incidenten tijdens intocht Sinterklaas in Nederland: verschillende arrestaties

In Nederland was de spanning te snijden. In het hele land waren dit weekend demonstraties aangekondigd bij de aankomst van Sinterklaas. Tijdens de landelijke intocht in de gemeente Zaanstad hadden vier actiegroepen zich gemeld, twee van voor- en twee van tegenstanders van Zwarte Piet. Ook in veel andere plaatsen in Nederland waren er protesten aangekondigd. Demonstraties in onder meer Rotterdam, Eindhoven en Leeuwarden liepen flink uit de hand, daar is een aantal mensen opgepakt. In Eindhoven stonden Zwarte Piet-demonstranten oog in oog met hooligans van PSV. Op veel plekken zijn de demonstraties van voor- en tegenstanders inmiddels afgelopen of door de politie beëindigd. De demonstranten vertrokken op de meeste plekken zonder al te veel problemen.

358 reacties

  • francois de smedt

    5 jaar geleden
    arresteer die paar drukke dwarsliggers en laat onze gemeentschap van deze tijd genieten
  • Yolande De Smet

    5 jaar geleden
    Dit is ONZE traditie. Degenen die er anders over denken moeten terug keren nr hun land. Zij moeten zich aanpassen aan onze gewoonten niet omgekeerd!!!
  • Lutgard Crombez

    5 jaar geleden
    En allen daarheen met de wagen of bus = opwarming van de aarde! Zou iedereen niet best thuis blijven in plaats van roet in het eten te gooien van een kinderfeest? Vroeger was het altijd zo met zwarte piet en iedereen was gelukkig en blij en nu wordt alles verbrod omwille van voorgewend racisme dat er niet is! Grote mensen zijn kinderachtiger dan de kleine kinderen zelf....
  • Dirk Van Den Bossche

    5 jaar geleden
    Wanneer gaan al die domme mensen eens beseffen dat zwarte Piet zwart is omdat hij door de schouw moet met de cadeautjes. Meesten kennen niet eens de achtergrond , de traditie en vinden alles racisme. Als ze maar kunnen protesteren.
  • MARJOLEIN KARBET

    5 jaar geleden
    Zieke mensen dat je je druk maakt om een KINDERFEEST! en je eigen gedachten dan voor laat spreken... Ipv de kindjes te laten genieten!!!