Een blokkade op een weg van Parijs naar Brussel in Haulchin, op ongeveer 10 kilometer van de grens met België.
Volledig scherm
Een blokkade op een weg van Parijs naar Brussel in Haulchin, op ongeveer 10 kilometer van de grens met België. © REUTERS

Dode en tientallen gewonden bij protest tegen hoge brandstofprijzen in Frankrijk

BuitenlandBij protesten tegen de hoge brandstofprijzen in Frankrijk is zaterdagochtend een vrouwelijke demonstrant omgekomen bij een versperring in het departement Savoie. “Het slachtoffer werd geraakt door een auto waarvan de bestuurster in paniek geraakt was”, zegt minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner. Op andere plaatsen vielen 106 gewonden, waarvan vijf ernstig. Tegen de middag namen al 244.000 demonstranten deel aan in totaal 2.000 acties.

230 reacties

  • René Marien

    5 jaar geleden
    Leegte dreigt op l'autoroute des vacances, l' autoroute du soleil, minder werk in de horeca, werkloosheid...
  • Patrick De Maesschalk

    5 jaar geleden
    Waarom is de prijs van diesel veel lager in Nederland dan in België en de benzine prijs in Nederland veel duurder. Tegenover gestelde wereld????!!!!
  • Ria Adams

    5 jaar geleden
    De mensen hebben gelijk, degenen die ons die zware accijnzen aansmeren rijden zelf allemaal gratis eten en drinken gratis hebben hoge pensioenen en noem maar op allemaal op de kap van de belastingbetaler.
  • vandekempen bart

    5 jaar geleden
    die groene taks kan blijkbaar op weinig steun rekenen... logisch want groen is een drogreden. het milieu verbetert helemaal niks door hogere brandstoftaksen, alleen de gulzige staat vaart er wel bij.
  • Nico De Corte

    5 jaar geleden
    Opgelet Anna V. het is bij wet verboden in Luxemburg brandstof te tanken in bidons. Heb dit ook al allemaal overwogen maar het risico op geldboete is hoger dan hetgeen je kan uitsparen. Toch respect voor je natuurlijke reflex.