Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA)
Volledig scherm
Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) © BELGA

Van Overtveldt deelt communautaire tik uit aan Wallonië en Brussel: “Tewerkstelling moet er omhoog om begrotingstekort op te lossen”

Het begrotingstekort in ons land kan meteen opgelost worden als in Brussel en Wallonië meer mensen aan de slag gaan. Dat zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). Met deze communautaire prik richting Franstalig België probeert Van Overtveldt de kritiek te counteren dat hij en de N-VA het tekort niet hebben weggewerkt.

251 reacties

  • james vroman

    5 jaar geleden
    Een grote reden voor het gebrek aan jobs ? en ze hebben mensen tekort ...
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Kris Vansevenant,zowel de lonen als uitkeringen zijn in verhouding van index al jaren dalende ten gunste van 1% van onze samenleving. Uw redenering vloeit dan ook eerder uit werklozenbashing dan aan de realiteit te ondervinden van citroenjobs die het niet waard zijn om deze te aanvaarden.
  • Roland Vanlerberghe

    5 jaar geleden
    Een grote reden voor het gebrek aan jobs is de hoge fiscaliteit en dat hebben wij, het plebs dus, niet in handen, het is de "roverheid" zelf omdat ze blijkbaar minder goed kan omgaan met geld in vergelijking met Duitsland en Nederland die jobs kapot maakt. En voor alle duidelijkheid in bovenstaande landen hebben ze ook autowegen, klinieken, scholen, enz, en in veel gevallen nog betere dan hier.
  • Kris Vansevenant

    5 jaar geleden
    Het verschil tussen het minimumloon en een uitkering is dan ook belachelijk klein in dit land van melk en honing. Uitkeringen moeten zakken na pakweg 3 maanden en 3 maanden later nog eens. Het zou onze ministers verbazen hoeveel mensen plots de weg naar de arbeidsmarkt zouden vinden.
  • jo vandenberghe

    5 jaar geleden
    De EU is voor open grenzen,het belachelijke is dat Belgie een lapje groot verdeeld is in 3 en daardoor ook onbestuurbaar is geworden.New york heeft één burgemeester voor 11 miljoen inwoners?Hij durft er niet aan te denken hoeveel er zou uitgespaard worden met 50% politiekers minder?
  1. Onthaalmoeder voor rechter nadat jongetje schedelfractuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”
    PREMIUM

    Onthaalmoe­der voor rechter nadat jongetje schedel­frac­tuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”

    Een onthaalmoeder uit Langemark moet zich voor de rechtbank van Ieper verantwoorden nadat in haar opvang een kindje zwaargewond raakte. De toen 9 maanden oude knaap kreeg in 2022 een stoel op zijn hoofdje en liep een schedelfractuur op. Haar raadsman spreekt van een jammerlijk ongeval. Maar waarom duurde het een week voor de politie ingelicht werd? En hoe gaat het ondertussen met het slachtoffertje? De beklaagde kon kort na de feiten nog rekenen op heel wat steunbetuigingen: “Ze zorgt voor onze baby’s alsof het haar eigen kinderen zijn, de liefde spat ervan af.”
    Langemark
  2. Waarom Luc De Vos tien jaar na zijn dood groots eerbetoon krijgt in Antwerpen: “Zelf heeft hij nooit in Lotto Arena gestaan”

    Waarom Luc De Vos tien jaar na zijn dood groots eerbetoon krijgt in Antwerpen: “Zelf heeft hij nooit in Lotto Arena gestaan”

    Sterren komen, sterren gaan, alleen Vos blijft bestaan. Iedereen in Gent weet dat. Toch wordt de grootse hommage aan Luc De Vos eind dit jaar, 10 jaar na zijn dood, niet in Gent georganiseerd, maar in Antwerpen. Manager van het eerste uur Noelle Vanhelsuwé nodigde vrouwelijke artiesten uit om na tien jaar “een extra dimensie aan het Vossiaans universum” toe te voegen. Wat houdt dit precies in?
    Gent