© kugu

Lierse Kempenzonen redt op de valreep een punt

Lierse Kempenzonen vermeed op de valreep een tweede thuisnederlaag op het eigen Lisp. In de clash der traditieclubs redde Simon Vermeiren in blessuretijd een punt voor de Pallieters.

kugu

Met Lierse en RWDM keken zaterdagavond niet enkel twee traditieclubs elkaar in de ogen, maar bovendien mocht het onderonsje niet eens halfweg het kampioenschap al bestempeld worden als een zespuntenmatch met het oog op een plaats bij de eerste vier. De trainerstandem De Herdt-Spaenhoven sleutelde nauwelijks aan het elftal dat één week eerder voor een deugddoende driepunter had gezorgd op bezoek bij Seraing. Enkel de geschorste Francesco D’Onofrio moest noodgedwongen ingewisseld worden voor Olivier Schops. Bij de bezoekers zat met Nico Binst een ex-Pallieter op de bank.

De thuisploeg begon best gretig aan zijn opdracht en tekende op het kwartier ook voor de eerste kans. Vermeiren maakte zich mooi vrij, maar besloot naast. Toch was het RWDM dat iets over halfweg die eerste periode op voorsprong klom na een uiterst merkwaardig doelpunt, waarbij Van der Veken ontzette op het lichaam van scheidsrechter De Cuyper en de afvallende bal voor de voeten van Cisse viel. Die bedankte met een rake knal in de korte hoek. Maar haast meteen toonden de Lierenaars de gepaste reactie. Bij de eerste tegenstoot viel de bal voor de voeten van Yoni Buyens, die met zijn linker hard in de hoek besloot. Opnieuw Buyens dus, die ook op Seraing al voor twee goals tekende. In wat volgde voor de pauze was de beste kans nog voor de bezoekers, maar Brouckaert mikte tegen de balk en Mbuba mikte de rebound onbegrijpelijk van dichtbij over. Maar toch was het RWDM dat nog met een bonus de rust indook, nadat Mabika een onvoldoende afgeweerde hoekschop van aan de rand van de zestienmeter in de hoek joeg.

© kugu

Lierse moest dus vol aan de bak na rust, al kwam die tweede helft eerder traag op gang. Vermeiren dreigde met een kopbal, maar de eerste grote kans was toch opnieuw voor de Brusselaars. Schops liet zich al te simpel in de luren leggen door Geoffrey Cabeke, wiens voorzet door Bova tegen de balk werd gewerkt. In wat volgde kregen de Lierenaars de bal, maar vingen er bitter weinig mee aan. Te traag, te stereotiep, te voorspelbaar. En dus was het opnieuw RWDM dat prikte. Geens bokste een vrijschop van Geoffrey Cabeke al dan niet achter de doellijn weg en Bah miste minuten later onbegrijpelijk voor de Lierse doelman. De thuisploeg zelf zette daar nog bitter weinig tegenover tot Vermeiren in blessuretijd toch nog een nederlaag kon verijdelen.

LIERSE KEMPENZONEN: Geens, Schops, Van der Veken, Wils, Nelissen (81’ Boujouh), Sols (59’ Janssen), Buyens, Molenberghs, Da Silva (71’ Kuijlaars), Boulaouali, Vermeiren.

RWDM: Sadin, Anthony Cabeke, Ruyssen, Celestine, Geoffrey Cabeke, Mabika, Brouckaert, Bova, Cisse (87’ Binst), Bah (81’ Amrani), Mbuba.

DOELPUNTEN: 25’ Cisse 0-1, 26’ Buyens 1-1, 45’ Mabika 1-2, 91’ Vermeiren 2-2.

GELE KAARTEN: 47’ Molenberghs, 56’ Bah, 89’ Vermeiren.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: De Cuyper.

TOESCHOUWERS: 3.500.

MEER OVER Eerste Amateurklasse

Meer sportnieuws