Direct naar artikelinhoud
Must-reads

De zes must-reads van deze week

Michelle Obama mee op pad om campagne te voeren voor Hillary Clinton.

Er was een regeringscrisis, een nieuw presidentieel debat in de VS en minderjarige jongens ontmaskerden eigenhandig een internetpedofiel. Deze stukken moet u deze week gelezen hebben:

1. Internetpedofiel ontmaskerd

Een Vlaamse internetpedofiel kon jarenlang onopgemerkt talloze kinderen teisteren via een webcamsite. Hij is afgelopen zomer ongewild een fenomeen geworden op YouTube. Zo konden jongeren hem ontmaskeren.

Deze internetpedofiel belaagt kinderen op het web.

Lees de digitale special:  Deze Vlaamse pedofiel werd ontmaskerd door tieners op YouTube. En sommigen gingen daarbij te ver

2. Michelle does it again

Hét geheime wapen van Hillary Clinton? Michelle Obama. De first lady gaf na 'pussygate' een vlammende speech waarin ze Trump met de grond gelijkmaakt.

Lees: Heeft Michelle Obama zonet Donald Trump de doodsteek gegeven?

Twitter bericht wordt geladen...

3. 6 maanden cel of 60 uur werkstraf?

De Antwerpse ondernemer Filip Meert werd jaren geleden veroordeeld voor btw-fraude en zat vier jaar in de cel. Onschuldig, zo houdt Meert vol. Nu moet hij opnieuw naar de gevangenis, maar deze keer gaat hij vrijwillig om het geknoei bij justitie aan te klagen.

3. 6 maanden cel of 60 uur werkstraf?

Lees: "Justitie heeft me levenslang gegeven en ik zal niet rusten voor dat is rechtgezet. Ik wil mijn leven terug" (+)

4. Daar is de begroting

Het was een lange week palaveren, over vennootschaps- en meerwaardebelasting. Vrijdagavond kwam er dan een begrotingsakkoord light, waarmee beslist werd "langer na te denken" over deze gevoelige thema's. Maar dat wil niet zeggen dat er elders geen ingrijpende maatregelen genomen worden.

4. Daar is de begroting

Lees: Deze ingrijpende maatregelen van de regering bleven tot dusver onder de radar

Lees ook: Zo is de nieuwe begroting samengesteld

5. Methodologie is tof

Een enquête van Humo en VTM moet ons laten geloven dat 20 procent van de Vlaamse moslims sympathie heeft voor IS. Een hoogleraar en docent verwijzen het onderzoek naar de prullenmand. "Deze enquête hoort niet op de cover van een magazine te staan. Wel in de prullenmand. Of misschien als voorbeeld in de lessen onderzoeksmethodologie: hoe het niet moet."

Lees: De islam-enquête is een voorbeeld van hoe het niet moet

6. Ushermom

Straks wordt Jackson 1 jaar, maar in haar blog schreef zijn mama Carolien: 'One happy little family, for about 4 weeks.' Na een maand bleek dat Jackson doof was. Nu weten ze dat hij ooit ook blind zal worden.

Lees haar getuigenis:  Als je zeker weet dat je dove zoontje straks ook blind wordt (+)

Video van de week

Vijf jaar werkten Pixar-animators Andrew Coats en Lou Hamou-Lhadj aan de kortfilm Borrowed Time. Het resultaat is hartverscheurend.