Matthias Dobbelaere-Welvaert stapt naar de rechter.
Volledig scherm
Matthias Dobbelaere-Welvaert stapt naar de rechter. © getty/rv

Jurist vecht vingerafdrukken op ID-kaart aan: op 3 dagen al 12.000 euro ingezameld voor procedure

gerechtHet voornemen van de overheid om vingerafdrukken op te nemen in alle identiteitskaarten stuit op verzet. Jurist Matthias Dobbelaere-Welvaert stapt naar de rechter om de maatregel te bestrijden en heeft na drie dagen al bijna 12.000 euro opgehaald via crowdfunding. 

431 reacties

  • james vroman

    5 jaar geleden
    hoop dan maar dat je nog nooit kritiek gegeven hebt op één of ander regime of staatsman want dan zou je wel eens flink in de problemen kunnen die database is voor bijna ieder land raadpleegbaar ...zou wel eens een nare Citytripof reis kunnen worden ...
  • Herman Cohen

    5 jaar geleden
    De dag dat ze de Panama papers ontduikers en andere , belasting laten betalen zal ik overwegen of het zinvol is om mijn vingerafdrukken aan de staat te geven. Tot dan hoop ik dat het grondwettelijk hof deze maatregel afwijst.
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    Nederland, Gino Denil, heeft wel degelijk een elektronische ID-kaart, als sinds 2006. Informeer je !
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    @Karel Valgaern, leer lezen.
  • Karel Valgaern

    5 jaar geleden
    Ben Strubbe: wat een kromme gedachtegang heb jij. Het gaat hier niet om de vingerafdrukken van de dader die op de hamer staan, maar van een onschuldige. Trouwens, Hoe gaat men controleren of de vingerafdrukken op de ID kloppen met de drager? Juist! Die moet zijn vingerafdrukken geven om te controleren en belanden aldus nog in de databank van de politie.