rugpijn
Volledig scherm
PREMIUM
rugpijn © Thinkstock

Last van rugpijn? Kinesist Lieven Maesschalck laat helder zien hoe je moet zitten en staan

fit en gezondLage rugpijn, knieproblemen, nekklachten... In nogal wat gevallen zijn die ongemakken maar aan één ding te wijten: een foute houding. «Vooral de holle rug veroorzaakt door langdurig zitten is een probleem», zegt Johan Gerets, personal trainer bij Move to Cure. «Want wie veel zit, zal per definitie ook fout rechtop staan.» Kinesist Lieven Maesschalck geeft tips hoe het wel en niet moet.

6 reacties

  • annik de schouwer

    5 jaar geleden
    De hele dag staan op een scheve vloer Hoe kun je dan geen rugpijn hebben?
  • dirk de smet

    5 jaar geleden
    wij zitten en staan niet we doen arbeid,wat van die kinesisten niet kan gezegd worden zijn al zo erg als politici,weinig hulp maar wel diep in de zak gezeten
  • Jozef Uyttendaele

    5 jaar geleden
    ben enkele jaren geleden ook eens bij een kine geweest die bekend was voor zijn speciale technieken . de man las nog niet eens mijn medisch dossier . rug klachten kon hij zo op lossen . uiteraard als je niks mankeert aan uw gewrichten ( wervels) , ben na de 2 de sessie niet meer geweest . inderdaad bij sommige kan het helpen als je u enkel pijn gedaan hebt en niks ernstig verkeerd is .
  • lieve rigo

    5 jaar geleden
    Belachelijk zo een bewering. Heb er al last van sinds ik negen jaar was ondertussen ben ik meer dan halve eeuw verder en verschillende operaties, tonnen medicatie en kini het is er nooit beter opgeworden.
  • danny van parijs

    5 jaar geleden
    als je heel de dag lage palettjes moet inwikkelen van je werkgever dan heb je geen keuze.