Direct naar artikelinhoud
Criminaliteit

Plofkraak op geldautomaat mislukt in Borsbeek

Plofkraak op geldautomaat mislukt in Borsbeek
Beeld Marc De Roeck

Vanmorgen rond 4.30 uur is een plofkraak gepleegd op een geldautomaat van Argenta in de Schanslaan in Borsbeek. Onbekenden probeerden met een gasontploffing de geldautomaat open te breken. De plofkraak mislukte en de daders sloegen op de vlucht.

De mislukte plofkraak veroorzaakte een brand, met rookschade aan het bankkantoor tot gevolg. De bewoner die boven het kantoor woont, bleef ongedeerd. De brandweer kwam ter plaatse om het kleine bankkantoor te verluchten en de schade op te ruimen.

Het parket van Antwerpen is een onderzoek gestart naar de feiten en laat weten dat er sprake is van twee verdachten. Zij probeerden om met gas de bankautomaat tot ontploffing te brengen, maar het toestel was uitgerust met een gasdetectiesysteem. “Op het moment dat het gas werd gedetecteerd, zijn er in de automaat verfpatronen afgegaan en is het geld besmeurd”, stelt het parket. “De twee verdachten hebben dat gehoord en zijn daarop gevlucht in de richting van de Herentalsebaan met vermoedelijk een rode auto.”

Het labo, de federale gerechtelijke politie en ontmijningsdienst DOVO kwamen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. De verdachten zijn nog niet gevat.

In september rolde de federale gerechtelijke politie van Antwerpen een Nederlandse bende op die het afgelopen jaar minstens zes plofkraken uitvoerde in Vlaanderen. Zij maakten 560.000 euro buit. In totaal werden acht verdachten gearresteerd. Zij zitten nog in de cel.