Leden van de harde kern van PSV geven een tegendemonstratie op de actie van Kick Out Zwarte Piet tijdens de intocht van Sinterklaas in Eindhoven.
Volledig scherm
Leden van de harde kern van PSV geven een tegendemonstratie op de actie van Kick Out Zwarte Piet tijdens de intocht van Sinterklaas in Eindhoven. © ANP

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet is boos na incidenten in Nederland: “Gemeenten hebben gefaald”

Gemeenten hebben gefaald tegenstanders van Zwarte Piet op vreedzame wijze te laten demonstreren. Dat zegt actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in een reactie op de ongeregeldheden bij verschillende intochten van Sinterklaas zaterdag en zondag in Nederland.

203 reacties

  • Georgette Dilen

    5 jaar geleden
    Chapeau voor de Nederlanders. Die laten niet met zich sollen. In België daarentegen was het al roetpiet wat de klok sloeg. Wat zijn wij toch makke schapen!
  • FRYNDAK OLEG

    5 jaar geleden
    Slaven zijn er al s8nds de mens is verschenen. Het is geen uitvinding van de blanke.
  • Bert Pelgrims

    5 jaar geleden
    kozp zijn zelf racisten want ze willen ZWARTE piet buiten.
  • jann dgk

    5 jaar geleden
    Meneer Van Reeth , toen de slavenhandel begon zoals u terecht beschrijft was er reeds langere tijd een andere afnemer van slaven , ze gingen toen de andere richting uit . En niet alleen Afrikanen waren daar slachtoffer van ook hier verdwenen hele dorpen . Europeanen typeren als de uitvinders van de slavenhandel is meer dan kort door de bocht . Trouwens mr De grootste anti piet roeptoeter stamt blijkbaar af van een roofstam die andere stammen in Ghana verkochten aan wie ze wou .
  • René Verhoeven

    5 jaar geleden
    Geloven die mensen nog in sinterklaas misschien? Zwarte piet is toch helemaal geen zwarte, doe zijn shirt omhoog of broek omlaag en je zal zien, het is gewoon een blanke die zich heeft vuil gemaakt... ik zie het verband niet met al hun geklaag?