De bitcoin blijft terrein verliezen en krijgt de grens van 5.000 dollar inmiddels in zicht.
Volledig scherm
De bitcoin blijft terrein verliezen en krijgt de grens van 5.000 dollar inmiddels in zicht. © ANP XTRA

Bitcoin zakt naar laagste stand in 13 maanden

Cryptomunten blijven aan waarde verliezen, na de ook al stevige correctie vorige week. Vandaag zakte de bitcoin, de grootste en bekendste cryptomunt, naar de laagste stand in dertien maanden. Ook andere digitale valuta's als ethereum, XRP en litecoin leverden fors in.

11 reacties

  • Bart Vanlierde

    5 jaar geleden
    ik ben blij, nu gaan de prijzen van de grafische kaarten van AMD NOG verder zakken :D
  • Pieter Vandewoestyne

    5 jaar geleden
    Ben eens benieuwd wat al die anti-bitcoiners hier te zeggen gaan hebben als de wereldmunten beginnen in elkaar te storten en we hier te maken krijgen met situaties gelijk in Venezuela. Ik ga alvast niet wachten tot het zover is.
  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    David Lievens, FIAT geld betekend vertrouwen in zowel het geld als in de overheid en central banken, niet meer of niet minder. Steeds minder vertrouwen deze instituten, terecht als je ziet welke fiasco's ze telkens opnieuw veroorzaken en nooit leren van fouten. Bitcoin is overheids neutraal, centrale bank bestaat niet in dit systeem want je bent zelf je eigen bank. De vraag is dan, welk systeem geef je uiteindelijk meer vertrouwen ... aan onbekende anderen, of alles zelf in eigen hand??
  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    Koen Wallem, bedoel je de schulden van een land? Bedoel je de 'onzichtbare' inflatie ? Bedoel je de makkelijke overheid confiscatie met bail in en bail outs? Bitcoin heeft geen pure inflatie, noch achterliggende schulden. Geen bail in, geen bail out risico. Bovendien, het pyramide systeem is in Belgie het fundament van ons sociaal systeem ... en dus eigenlijk bij wet verboden.
  • Koen Wallem

    5 jaar geleden
    Zoals hier al aangehaald gewoon gebakken lucht. Een munt heeft enkel waarde omdat het krediet heeft die ondersteund is door een eco, inkomsten van een land. Bitcoin gewoon een bubble in een pyramide systeem.
  1. Van koetshuis met paardenstal tot landhuis in loftstijl: zo renoveerden Dré en Regina hun woning tot parel van 1,7 miljoen euro
    PREMIUM

    Van koetshuis met paarden­stal tot landhuis in loftstijl: zo renoveer­den Dré en Regina hun woning tot parel van 1,7 miljoen euro

    Dré en Regina waren niet echt op zoek naar een woning. Maar toen hij voor zijn werk het Hof van Kerkom bezocht, begon het toch te kriebelen. Niet veel later stonden alleen de gevels van het landhuis uit 1910 nog recht. Binnen ontsproot er een modern interieur in loftstijl, met de mooiste materialen en designmeubels, maar ook met een pak persoonlijkheid. Voor onze reeks ‘Miljoenenwoningen’ mochten we een kijkje nemen in deze verrassende woning. “Het duurste meubel kostte zo’n 12.000 euro.”
  2. Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogenskadaster: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?
    PREMIUM
    Politiek
    149

    Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogens­ka­das­ter: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?

    Het zorgbudget voor een oudere in een rusthuis of genieten van een sociaal tarief: CD&V zet in haar programma de deur open om die steun niet alleen afhankelijk te maken van jouw inkomen, maar ook van jouw bezittingen - van huizen tot beleggingen en aandelen. Volgens experten heb je daarvoor een vermogenskadaster nodig, iets waar Groen, PVDA en Vooruit al langer voor pleiten. Samen met prof fiscaal recht Michel Maus leggen we uit wat dat voor jou zou veranderen. Deze drie pijlers van je vermogen kan de fiscus in kaart brengen.