Peter Goossens bij zijn driesterrenrestaurant  Hof van Cleve in Kruishoutem.
Volledig scherm
Peter Goossens bij zijn driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruishoutem. © Frank Abbeloos

IN KAART. Michelin deelt weer sterren uit, voor het eerst in 40 jaar maar één driesterrenrestaurant in België

Het is weer sterrenpracht bij de culinaire Michelingids. Maar liefst 139 restaurants in België en Luxemburg worden onderscheiden met één of meerdere sterren. Drie restaurants krijgen voor het eerst twee sterren, zeven restaurants krijgen hun eerste ster. Nu Gert De Mangeleer in ‘Hertog Jan’ de pollepel aan de haak hangt, telt ons land wel maar één driesterrenrestaurant meer. Ontdek op onderstaande kaart en in de verschillende tabellen de (nieuwe) sterrenrestaurants in jouw buurt.

32 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Opgewarmde diepvries maaltijden met veel bla bla en vooral een zeer dure prijs.
  • Kirsten De Laet

    5 jaar geleden
    Nergens lekkerder en beter dan moeders keuken! Of wat ik zelf klaarmaak achter mijn fornuis. Heb hotelschool gevolgd en in diverse klasse restaurants gewerkt waardoor ik heel veel heb gezien en gestolen met mijn ogen. Nu maak ik voor mezelf de allerlekkerste gerechten klaar met lokale seizoensproducten. Geen guacamole of gepofte rijst op mijn bord maar degelijke oer klassieke Vlaamsche kost.
  • Didi Bellens

    5 jaar geleden
    En hoeveel hebben ze daar voor moeten betalen? Is echt overschat al die sterren & sterrenchefs. Veel geld uitgeven voor niks op uw bord.
  • Frank De Witte

    5 jaar geleden
    Die sterren zijn relatief. Naar eigen smaak ken ik betere restaurants (zonder sterren) waar het eten verfijnder is, wel met veel minder show er rond en je betaald de sterren ook niet.
  • Luc Vanderkelen

    5 jaar geleden
    Volgens mij hebben er hier weinige het 7 gangen menu gegeten in het hof van cleve.ik kan je verzekeren dat je dan echt overboefd naar buiten komt!!!