Ref Ken Vermeiren kreeg het afgelopen weekend stevig te verduren.
Volledig scherm
Ref Ken Vermeiren kreeg het afgelopen weekend stevig te verduren. © BELGA

Profclubs ondertekenen gedragscode omtrent respect voor scheidsrechters (en dat kan ze duur te staan komen)

Belgisch voetbalDe Pro League heeft een intern reglement goedgekeurd dat bestuurders, stafleden en spelers van de 24 profclubs bindt aan regels omtrent de respectvolle omgang met de wedstrijdleiding. Clubs die het reglement overtreden, moeten een boete van 5.000 euro betalen. Bij recidive wordt dat 10.000 euro. Dat geld wordt geïnvesteerd in de arbitrage.

13 reacties

  • Freddy De Wulf

    5 jaar geleden
    Scheidsrechters mogen dus verder knoeien en foute beslissingen nemen en er mag niet tegen geprotesteerd worden. Straks spelen ze voor lege stadions in België. Ik begrijp niet dat de profclubs hiermee akkoord gaan. En binnenkort mogen Vertenten en Deferière opnieuw fluiten en een dik salaris hiervoor opstrijken.
  • frank hemmeryckx

    5 jaar geleden
    En wat met de gedragscode voor de refs ?? Mogen ze nu fluiten wat ze willen fluiten ? Sponsers en supporters denkt eens goed na voor je een ploeg wilt gaan steunen !!!!!!!
  • Emiel de herdt

    5 jaar geleden
    Het is u misschien opgevallen hoe onpartijdig scheidsrechters zijn?????
  • didier de coster

    5 jaar geleden
    thuis zwijgen omdat madam de broek draagt en dan NOG ne keer tegen de ref aub hé
  • Marc Ledure

    5 jaar geleden
    Dan de REF's moesten doen wat ze moeten dien op het veld dan zouden ze niet bang moeten zijn. MAAR wat ze nu doen is de REF en de VAR dekken. En wie gaat nu het slachtoffer er van zijn ??? Supporters en de ploeg. Nu gaan ze doen dat ze willen de REF's en de VAR. EN wij gaan moeten zwijgen.