© Twitter

Speciaal voor zijn fans: Poetin brengt kalender uit

Het duurt nog een paar maanden vooraleer we 2017 kunnen inluiden, maar de Russische president Vladimir Poetin heeft nu al een verrassing klaar voor zijn fans. Hij brengt, net als vorig jaar, een kalender uit met foto’s van zichzelf. Of zoals Steve Rosenberg van BBC het samenvat: “Poetin met een kaars, Poetin met een kind, Poetin met een kat, enzovoort.”

neac

BBC-correspondent kon de hand leggen op een exemplaar van de gloednieuwe kalender en kon het niet nalaten er een enigszins cynische video over te maken. “Oh, Poetin met een vliegtuig. En een kraanvogel. Heel donsachtig. Heel schattig”, klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Vredelievend land”

Net als de voorbijgaande jaren worden de foto’s op de kalender vergezeld van opmerkelijke quotes. Vooral die op de laatste pagina, waarin al wordt vooruitgeblikt naar 2018, trekt de aandacht. “Rusland is een vredesgezind en zelfvoorzienend land. Wij hebben de gebieden van anderen niet nodig. Wij hebben de grondstoffen van anderen niet nodig. Maar als we bedreigd worden, zijn we bereid om wapens te gebruiken om onze veiligheid te garanderen”, staat er geschreven.

In vergelijking met vorig jaar vallen de foto’s trouwens nog mee. In de versie voor 2016 staat Poetin namelijk topless en in de sportzaal op de foto. En in de quote van november klinkt het: “Honden en ik hebben hele warme gevoelens voor elkaar.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer