Premier Charles Michel.
Volledig scherm
Premier Charles Michel. © REUTERS

Francken: “Het is aan Michel om oplossing te vinden over VN-migratiepact”

Premier Charles Michel (MR) blijft het VN-migratiepact voluit steunen en zal het ondertekenen, desnoods gaat hij zelf naar Marrakesh. Dat berichten verschillende media vandaag. De premier zet door, ondanks het feit dat N-VA de tekst als “zeer problematisch” bestempelt. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) zegt dat Michel een oplossing moet vinden.

267 reacties

  • Hendrik Goris

    5 jaar geleden
    Op VRT NWS facebook is intussen 88% tegen ...
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Marc Baeyens zegt: '(...) N-VA met een gerust gemoed de toekomstige immigratiecatastrofe tegemoet zien. Zij heeft open en bloot gewaarschuwd maar de trado-partijen wilden niet luisteren.' -- Is dat een grap? Het VB waarschuwt al 30 jaar voor deze immigratiecatastrofe, en o.a. wie heeft sinds haar bestaan het VB daarvoor verketterd voor al wat lelijk is? Precies, de N-VA.
  • Lydia Voets

    5 jaar geleden
    Wij willen een deftig pensioen en jarenlange arbeid als Belg..stop met gratis uitdelen aan mensen die hier nooit iets hebben bijgedragen aub!
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    NVA zal weeral knielen en duizenden stemmen verliezen.
  • Robert Van Damme

    5 jaar geleden
    Wordt stillaan tijd dat hier in Vlaanderen een 'franse revolutie' uitbreekt... de ronddraaiende windmolenwieken zullen met de grotesk mee-ronddraaiende ooit-belgisch-politici een héél fraai beeld opleveren!
  1. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”
  2. Omgekomen medewerker van Belgisch agentschap en 7-jarig zoontje verbleven in huis Hamas-militant, zegt Israëlische ambassadeur
    35

    Omgekomen medewerker van Belgisch agentschap en 7-jarig zoontje verbleven in huis Ha­mas-militant, zegt Israëli­sche ambassa­deur

    De medewerker van het Belgische agentschap Enabel en zijn 7-jarig zoontje die omkwamen bij een Israëlisch bombardement op Rafah in het zuiden van de Gazastrook, verbleven in het huis van een Hamas-militant. Dat zegt Idit Rosenzweig-Abu, de Israëlische ambassadeur in België. Volgens haar was de militant het doelwit van de luchtaanval. Bij de aanval kwamen in totaal vijf mensen om het leven, onder wie twee kinderen. Twee andere kinderen raakten gewond.