Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Vlaming meer bezorgd om luchtvervuiling en global warming dan om economie of migratie

De Vlaming maakt zich meer zorgen om de luchtvervuiling en de opwarming van de aarde dan om de economie en het migratieprobleem. Dat blijkt uit een grootschalig online onderzoek over ecologie dat onderzoeksbureau iVox in opdracht van Humo en zusterblad Moustique heeft uitgevoerd en dat het weekblad in zijn jongste nummer bespreekt. 

34 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    We zijn al te ver gegaan met de vervuiling van de planeet, we staan al zover dat de zuurtegraad van de oceanen is toegenomen en daardoor de meestal witte oceaanbodem bruin uitslaat doordat het afgestorven plankton en krill(calcium)oplost in het zure zeewater, hierdoor zal de zeefauna en flora heel snel afnemen, geen leven in zee maakt leven op land onmogelijk
  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    jim choose, de hoeveelheid CO2 die de mens in de atmosfeer heeft gebracht halveert per 50 jaar, mits men geen nieuw extra CO2 in de atmosfeer brengt. Dat kan als bijvoorbeeld kernfusie (ooit) doorbreekt en alles elektrisch wordt. Het IPCC gaat uit van het Bern model met zeer lange halveringstijden en verzadiging van de oceanen. Daar is nog geen schijn van bewijs voor.
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Die bezorgdheden kunnen gedeeltelijk juist zijn maar dat kan nooit een reden zijn om migratie te laten woekeren en dat VN pact in zn huidige text te ondertekenen.
  • Peter Van de Velde

    5 jaar geleden
    Flauwe kul. Vlamingen liggen helemáál niet wakker omtrent luchtkwaliteit! Dit is weer een verdoken stunt van Hln om zo proberen de migrantenproblematiek op de achtergrond te houden, is het niet?
  • Rania Desaegher

    5 jaar geleden
    Hoeveel vlamingen zijn ondervraagd en hoe zijn die geselecteerd? Onder wetenschappers is geen consensus over de klimaatopwarming , maar in de pers en media komt maar één mening aan bod.